Werkboek groepsdynamica

Werkboek groepsdynamica - Ko Bordens | Northernlights300.org

...7 1.1 Inleiding 17 1.2 Enkele weerstanden tegen groepsdynamisch denken 19 Wereldbeelden 21 1 ... Handboek groepsdynamica - 11de herziene druk door Jan ... ... .3 De mogelijke brugfunctie van groepsdynamica 24 Allemaal andersdenkenden 26 1.4 Het individu 29 Dus ik ben 29 1.5 De groep 30 1.6 De maatschappij 30 1.7 Tot besluit 31 Het online portal met werkboekjes voor het primair onderwijs. Kies uit de vele actuele, reken, taal of thematische werkboekjes om uw lessen te verrijken. Groepsdynamica bestudeert het gedrag van mensen in kleine groepen. Door haar brugfunctie t ... Werkboek groepsdynamica | 9789024414161 | Tweedehands ... . Groepsdynamica bestudeert het gedrag van mensen in kleine groepen. Door haar brugfunctie tussen psychologie en sociologie neemt de groepsdynamica een unieke plaats in binnen de sociale wetenschappen. Dit boek behandelt de hoofdthema's uit de groepsdynamica, waaronder niveaus en interventies in groepen, groepsvorming, feedback, besluitvorming, conformiteit en het functioneren van teams. Kwalijker, beide boeken bieden niet meer diepgang dan het Handboek Groepsdynamica, iets dat je mag verwachten bij een boek dat geheel gewijd is aan "De Roos". De meerwaarde van 'Werken met de Roos van Leary' zit vooral in de meegeleverde cd-rom. Aan de hand van een rollenspel wordt geprobeerd de theorie van de Roos van Leary te verduidelijken. Groepsdynamica bestudeert het gedrag van mensen in kleine groepen. Door haar brugfunctie tussen psychologie en sociologie neemt de. Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden. Bieden 26 mei. '20. Utrecht 26 mei. '20. Bas Utrecht. Handboek groepsdynamica druk 9 9789024418121. Samenvattingen van het boek Handboek groepsdynamica (isbn: 9789024402328) - Jan Remmerswaal geschreven door studenten. Vind het uittreksel of samenvatting voor je studie op Knoowy. Handboek Groepsdynamica en andere samenvattingen voor Groepsdynamica, Leraar 2e graad Omgangskunde. Handboek groepsdynamica hoofdstuk 9 t/m 13. Een samenvatting met ook de begrippen. Handboek groepsdynamica Een inleiding op theorie en praktijk Samenvatting Hoofdstuk 1. Groepsdynamica tussen psychologie en sociologie. Inleiding; Ieder mens is sterk sociaal bepaald door de groepen waartoe hij vroeger behoord heeft, m.n. het ouderlijk gezin, en door de groepen waarvan hij nu deel uitmaakt....

INFORMATIE

AUTEUR
Ko Bordens
DIMENSIE
8,13 MB
BESTANDSNAAM
Werkboek groepsdynamica.pdf

OMSCHRIJVING

Het belang van het kunnen werken in groepen spreekt voor zichzelf: praktisch iedereen in opleiding en beroepsuitoefening heeft hiermee te maken. Werken in groepen kan op verschillende wijzen geteerd worden. Er is een traditionele manier om te leren: het bestuderen van boeken over groepsdynamica en groepswerk, het volgen van een lezing of het deelnemen aan studie en discussiegroepen; dit is een afstandelijke manier van teren. Het is ook te leren op een manier die op directe ervaring is gebaseerd: groepstraining. Op beide manieren wordt iets duidelijk over de structuur van een groep, leiderschap, onderlinge communicatie, verschillende rollen, waarneming en regels die at of niet uitgesproken het gedrag van de groepsleden bepalen. De eerste manier levert wellicht gesystematiseerde kennis op, de andere ervaringskennis. De auteurs zijn van mening dat beide benaderingen complementair zijn. Daarom [aten zij in dit werkboek zowel de eigen ervaring als de gesystematiseerde kennis aan bod komen. Het gaat er hierbij om eigen ervaring als groepslid en bestaande theoretische inzichten te koppelen en in wisselwerking te brengen. Bedoeld wordt hiermee te bereiken:Het verwerven van kennis over groepsprocessenHet waarnemen van groepsverschijnselenHet bewust worden en indien gewenst veranderen van persoonlijke reactiewijzen in groepen. De hier gevolgde werkwijze houdt het volgende in:Een wisselwerking tussen praktijk en theorie via het ervaringsleren (leermethode)Een democratische werkwijze via contractlegging (werkmethode).Aan de begeleiding wordt bijzonder duidelijk aandacht besteed, evenals aan de specifieke doelen, procesverslagen, subgroepen, gespreksleider, observatie en interpretatie. Het boek bevat, als rode draad, dertien uitgewerkte agenda's voor de groepsbijeenkomsten en een helder theoriedeel waar steeds naar verwezen wordt.

Wil je het boek lezen?Werkboek groepsdynamica in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ko Bordens. Lezen Werkboek groepsdynamica Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN