Verdriet van de engelen

Verdriet van de engelen - Jón Kalman Stefánsson | Northernlights300.org

... zijn subliem, de vertaling in heel mooi Nederlands! Het is al jaren geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar kan de sfeer en de vertelling nog steeds heel snel oproepen ... Het verdriet van de engelen - Jón Kalman Stefánsson (met ... ... . Voor Het verdriet van de engelen kreeg hij de Per Olov Enquist prijs en inmiddels is zijn werk in meer dan tien talen vertaald. De dichter in hem komt ook in zijn romans bovendrijven, het gaat hem meer om de taal dan om het verhaal. De tocht die de twee hoofdpersonen ... Verdriet van de engelen: duidelijk een vloeiend vervolg op het eerste prachtige deel van de trilogie: Hemel en Hel. Wanneer dat j ... Recensie: Het verdriet van de engelen 📖 De Leesclub van Alles ... . De tocht die de twee hoofdpersonen ... Verdriet van de engelen: duidelijk een vloeiend vervolg op het eerste prachtige deel van de trilogie: Hemel en Hel. Wanneer dat je gegrepen heeft: zeker deze lezen. De jongen wordt zo langzamerhand volwassener, zijn wereld iets groter. Vooral door de meeslepende taal waarin het geschreven is. Het verdriet van de engelen. ... Als de weken verstrijken ebt de impact van de gebeurtenissen wat weg. Hij wordt door Jens, de postbode, overgehaald om samen met he...

INFORMATIE

AUTEUR
Jón Kalman Stefánsson
DIMENSIE
7,62 MB
BESTANDSNAAM
Verdriet van de engelen.pdf

OMSCHRIJVING

Een jongen - hij blijft naamloos - komt na een ijzige boottocht terug aan land. Hij rouwt om zijn beste vriend, die tijdens de boottocht om het leven is gekomen. Vertwijfeld en alleen zoekt hij een manier om zijn leven weer op te pakken en om het verlies te verwerken.Als de weken verstrijken ebt de impact van de gebeurtenissen wat weg. Hij wordt door Jens, de postbode, overgehaald om samen met hem post te bezorgen in een onbekend gebied. Een gevaarlijke tocht, die hen over de bergen en door sneeuwstormen naar het Winterstrand moet brengen.Jens en de jongen zijn tegenpolen - Jens is zwijgzaam, de jongen hecht meer waarde aan de kracht van woorden dan aan stilte - en de reis wordt zowel een fysieke als een mentale uitdaging. De barre winterse omstandigheden en de constante dreiging van de storm dwingt hen een manier te vinden om te overleven, met elkaar.Jón Kalman Stefánsson vertelt in prachtige bewoordingen een aangrijpend verhaal over liefde, de kracht van taal, volwassen worden en het verlangen naar wezenlijk contact met een ander.

Wil je het boek lezen?Verdriet van de engelen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jón Kalman Stefánsson. Lezen Verdriet van de engelen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN