Edith Stein

Edith Stein - Jantje E. Bazuin | Northernlights300.org

... co-patron saints of Europe. Filosoof Edith Stein was een leerling van Edmund Husserl, de grondlegger van de fenomenologie ... Edith Stein College - Wikipedia ... . Deze filosofische stroming richtte zicht op het beschrijven van 'fenomenen' of ervaringsverschijnselen. Zum Problem der Einfühlung (1917) is Steins bekendste werk en gaat over empathie. Edith Stein. Leven aan Gods hand. Het boek "Edith Stein. Leven aan Gods hand "is op 5 november 2014 verschenen. Een bijzonder interessant werk van Prof. Ilse Kerremans. De Nederlandse karmelieten maar ook de Stichting Dr. Edith ... ... Edith Stein College ... . Een bijzonder interessant werk van Prof. Ilse Kerremans. De Nederlandse karmelieten maar ook de Stichting Dr. Edith ... Lees verder Boeken van Edith Stein lezen? Boeken van Edith Stein koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis retourneren 30 dagen bedenktijd Snel in huis Edith Stein († 1942; feest 9 augustus 1942) Dat had in 1922 veel ophef gegeven: de hoogbegaafde filosoof Edith Stein, leerling van de fenomenoloog Edmund Husserl, was katholiek geworden. Haar moeder was overtuigd jodin; zijzelf noemde zich vanaf haar veertiende overtuigd atheïst. Edith Stein, Teresa- Benedicta van het Kruis, martelares, patrones van Europa. Edith Stein werd geboren in 1891 te Breslau in Silezië, uit een gelovige joodse familie van kooplieden. In haar jeugd verloor zij haar joodse godsdienstpraktijk en geloof. Zij studeerde aan de universiteit van haar geboortestad germanistiek, geschiedenis, psychologie en filosofie. Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten. EDITH STEIN, de H. Teresia Benedicta van het Kruis. HET RELAAS VAN EEN BEKERING Edith werd geboren op de Verzoendag, Jom Kippoer, een dag van vasten en boete: « Mijn moeder heeft aan dit feit altijd grote waarde gehecht en ik geloof dat dit méér dan al het andere erto...

INFORMATIE

AUTEUR
Jantje E. Bazuin
DIMENSIE
7,29 MB
BESTANDSNAAM
Edith Stein.pdf

OMSCHRIJVING

Hartstocht - dat is niet het eerste wat bij ons opkomt bij de naam van de Duitse filosofe Edith Stein (Breslau 1891 - Auschwitz 1942), van oorsprong Joods, die vooral bekend is geworden als bekeerlinge tot het christendom, kloosterlinge en zelfs heilige.Toch drukt 'hartstocht', datgene waar het hart naartoe trekt, volmaakt uit waar het in haar leven om ging. Uiterlijk was ze de rust zelf maar van binnen brandde de vlam. Met hartstocht diende zij de wetenschap. En bovenal zocht ze volhardend naar wat zij noemde de waarheid: de juiste levenshouding, het inzicht dat alle kennis overstijgt, ook de filosofie. Die waarheid vond zij tenslotte in het katholieke geloof. Het Joods-zijn ervoer ze daarbij niet als een belemmering maar juist als een verrijking. In de praktijk zou blijken dat die beide identiteiten zich toch lang niet altijd harmonisch tot elkaar verhielden.Benedicta - roepnaam van zuster Teresia Benedicta a Cruce, 'in de wereld' dr. Edith Stein - werd omgebracht omdat ze, hoewel katholiek geworden, Joods was.Is er leven na de dood? Haar nagedachtenis is in elk geval springlevend.

Wil je het boek lezen?Edith Stein in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jantje E. Bazuin. Lezen Edith Stein Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN