Artikel 353

Artikel 353 - Tanguy Viel | Northernlights300.org

...3 De pachter is jegens de verpachter op gelijke wijze als voor eigen gedragingen aansprakelijk voor de gedragingen van hen die met zijn goedvinden het gepachte gebruiken of zich met zijn goedvinden daarop bevinden ... Regelovertreding in de chemische industrie onder de loep ... ... . Recensie: Artikel 353 (of het geweten van de rechter) - Tanguy Viel. Artikel 353 of het geweten van de rechter begint met de moord op vastgoedontwikkelaar Antoine Lazenec.Na een middagje vissen wordt Lazenec overboord gegooid door Martial Kermeur, waarna Kermeur rustig terugvaart om Lazenec te laten verdrinken. Deze week is onze boekentip: Artikel 353 of het geweten van de rechter, van Tanguy Viel. De Franse schrijver Tanguy Viel (Brest, 1973) debuteerde in 1998 en schreef sindsdien zeven romans. Zijn werk werd bekroon ... bol.com | Artikel 353, Tanguy Viel | 9789028427396 | Boeken ... . Deze week is onze boekentip: Artikel 353 of het geweten van de rechter, van Tanguy Viel. De Franse schrijver Tanguy Viel (Brest, 1973) debuteerde in 1998 en schreef sindsdien zeven romans. Zijn werk werd bekroond met de Prix Fénéon en de Prix littéraire de la vocation. Artikel 353 is zo'n specifiek onderdeel van het Franse strafrecht, dat je door die kennis de uitkomst van het verhaal wel kunt raden. Ondanks deze uitglijder blijft Artikel 353 een intrigerend verhaal, vooral door het interessante inkijkje in de psyche van de Artikel 353 (Paperback). In een armoedig Bretons vissersdorpje wordt de visser Martial Kermeur gearresteerd voor de moord op een vastgoedontwikkelaar.... Art. 353 FW - Artikel 353 Faillissementswet - Artikel 353 1. Voor de terechtzitting, bepaald ingevolge artikel 352, kunnen de bewindvoerder en de schuldenaar schriftelijk worden opgeroepen. De schuldenaar en bewindvoerder worden opgeroepen indien twijfel bestaat of de schuldenaar in de nakoming van een of meer uit de schuldsaneringsregeling voortvloeiende verplichtingen niet toerekenbaar is ... 8 Ingevolge artikel 15, tweede lid, van verordening (EG) nr. 1/2003 van de Raad van de Europese Unie van 16 december 2002 betreffende de uitvoering van de mededingingsregels van de artikelen 81 en 82 van het Verdrag (PbEG 2003, L 1) verstrekt de griffier onverwijld een afschrift van vonnissen, arresten en beschikkingen ...

INFORMATIE

AUTEUR
Tanguy Viel
DIMENSIE
7,90 MB
BESTANDSNAAM
Artikel 353.pdf

OMSCHRIJVING

In een armoedig Bretons vissersdorpje wordt de visser Martial Kermeur gearresteerd voor de moord op een vastgoedontwikkelaar. Hij heeft de man, Antoine Lazenec, overboord gegooid en laten verdrinken. Wanneer hij voor de rechter verschijnt, bekent Martial de moord onmiddellijk en begint te vertellen over de gebeurtenissendie hebben geleid tot zijn daad: zijn scheiding, zijn onhandelbare zoon Erwan en zijn ontslag. Maar vooral gaat hij in op Lazenecs oogverblindende plannen voor een resort aan zee, waarin Martial zijn ontslagpremie investeerde. Een resort dat nooit werd gebouwd.In deze ijzersterke roman toont Tanguy Viel ons de psychologie achter een moord. Hij verleidt de lezer om mee te gaan in de belevingswereld van Martial en de grote maatschappelijke malaise in Bretagne. Tegelijkertijd wordt de diepere vraag opgeworpen, wie er verantwoordelijk gehouden moet worden voor de dood van vastgoedontwikkelaar Lazenec.

Wil je het boek lezen?Artikel 353 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tanguy Viel. Lezen Artikel 353 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN