Verdwenen profclubs

Verdwenen profclubs - Martijn Schwillens | Northernlights300.org

...rdwenen: SVV Schiedam, VC Vlissingen/VCV Zeeland, FC Wageningen, HFC Haarlem, RBC Roosendaal, AGOVV Apeldoorn en SC Veendam ... Nieuwe publicatie over verdwenen profclubs | BOEi ... . Verdwenen profclubs: clubs die ooit betaald voetbal speelden, maar inmiddels verdwenen zijn van de Nederlandse profvoetbalkaart. Ooit was er een tijd dat deze clubs in de schijnwerpers stonden, maar tegenwoordig zijn ze niet meer terug te vinden op de Eredivisie- en Eerste Divisie-ranglijst. In 'Verdwenen Profclubs' duikt Staantribune-redacteur Martijn Schwillens in de wereld van de clubs die na 1991 door ophef ... Verdwenen Profclubs - VC Vlissingen ... . In 'Verdwenen Profclubs' duikt Staantribune-redacteur Martijn Schwillens in de wereld van de clubs die na 1991 door opheffing of faillissement uit het betaald voetbal zijn verdwenen: SVV Schiedam, VC Vlissingen/VCV Zeeland, FC Wageningen, HFC Haarlem, RBC Roosendaal, AGOVV Apeldoorn en SC Veendam. 'Verdwenen Profclubs' is hiermee niet alleen een schitterend boek over de clubs die ons ontvallen zijn en een stukje herinneren voor de clubloze supporters. Het is ook een akelige blik in de potentiële toekomst voor supporters van FC Dordrecht of Roda JC. Gudde rekent op verdwijnen van profclubs: '34 clubs lijkt mij veel' Het is niet te voorkomen dat clubs in Nederland gaan omvallen door de coronacrisis. In Verdwenen profclubs duikt Staantribune-redacteur Martijn Schwillens in de wereld van de clubs die na 1991 door opheffing of faillissement uit het betaald voetbal zijn verdwenen: SVV Schiedam, VC Vlissingen/VCV Zeeland, FC Wageningen, HFC Haarlem, RBC Roosendaal, AGOVV Apeldoorn en SC Veendam....

INFORMATIE

AUTEUR
Martijn Schwillens
DIMENSIE
3,14 MB
BESTANDSNAAM
Verdwenen profclubs.pdf

OMSCHRIJVING

Het is bijna niet voor te stellen, maar ooit kende Nederland maar liefst 84 (semi)profclubs. Door allerleibeleidswijzigingen, het schrappen van de tweede divisie, faillissementen, fusies en de introductie van een aantal nieuwkomers is dat aantal tegenwoordig 34. In 'Verdwenen Profclubs' duikt Staantribune-redacteur Martijn Schwillens in de wereld van de clubs die na 1991 door opheffing of faillissement uit het betaald voetbal zijn verdwenen: SVV Schiedam, VC Vlissingen/VCV Zeeland, FC Wageningen, HFC Haarlem, RBC Roosendaal, AGOVV Apeldoorn en SC Veendam. Het betaald voetbal in Nederland viert dit jaar een 65-jarigjubileum, maar voor oud-spelers, -bestuurders en zeker de supporters is dat geen reden voor een feestje. Zij komen uitgebreid aan het woord in dit boek. Welk gat heeft het verdwijnen van hun favoriete vereniging achtergelaten? Is er een doorstart als amateurclub gemaakt en is er zicht op een terugkeer in het profvoetbal? 'Verdwenen Profclubs' geeft een antwoord op deze vragen en vormt tegelijk een eerbetoon aan de clubs die ooit tot de verbeelding spraken bij een groter publiek, maar nu slechts een voetnoot vormenin de historie van het betaald voetbal in Nederland.

Wil je het boek lezen?Verdwenen profclubs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martijn Schwillens. Lezen Verdwenen profclubs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN