Reizend groen

Reizend groen - Stefano Mancuso | Northernlights300.org

...zoek naar nieuwe territoria. La Palma, het groene Canarische eiland La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden en is vooral populair bij wandelaars en natuurliefhebbers ... La Palma, het groene Canarische eiland | Reizen en ... ... . Meer dan op de grotere eilanden komt u op La Palma toe aan rust en ontspanning. Voor wandelaars en fietsers zijn de Deister heuvels ten zuidwesten van Hannover een groen paradijs om ontdekt te worden. Je vindt er onder andere de Deisterkreisel. Het bewegwijzerde fiets- en wandelpad is ruim 80 kilometer lang en verbindt de nabijgelegen dorpjes. De route is opgedeeld in vier deeltrajecten tussen de 15 en 25 kilometer. De miss ... Reizend groen - Mancuso, Stefano - 9789059368583 ... ... . Het bewegwijzerde fiets- en wandelpad is ruim 80 kilometer lang en verbindt de nabijgelegen dorpjes. De route is opgedeeld in vier deeltrajecten tussen de 15 en 25 kilometer. De missie van 9292 is om iedereen makkelijk en snel wegwijs te maken in het openbaar vervoer. Dit betekent dat we jou als reiziger de informatie willen geven die je nodig hebt om te reizen met het OV. Waarom groen reizen zo effectief is. 28 juni 2019. U bent hier: programma's . vpro tegenlicht . artikelen . achtergrondverhalen . De invloed die je uitoefent met duurzamer reizen is groter dan je nu denkt. Klimaatverandering is een van de grootste problemen van onze tijd. Groene vakantie Groene vakantie? De meeste mensen die het over een groene vakantie hebben, bedoelen een vakantie in de vrije natuur. Als wij het over een groene vakantie hebben, bedoelen we een vakantie in bijvoorbeeld een biologische boerderij, een milieuvriendelijke accommodatie of een bed and breakfast waar men bijvoorbeeld biologische en vegetarische maaltijden serveert. Groen leven, Groen reizen (Paperback). De manieren waarop we reizen hebben een grote impact op onze bijdrage aan de klimaatverandering. Ongeveer een......

INFORMATIE

AUTEUR
Stefano Mancuso
DIMENSIE
12,98 MB
BESTANDSNAAM
Reizend groen.pdf

OMSCHRIJVING

Ze houden zich niet aan grenzen van botanische tuinen of parken, ze laten zich niet tegenhouden door muren oceanen en ze blijven altijd op zoek naar nieuwe territoria. Heel veel planten waarvan wij nu menen dat ze tot onze inheemse flora en bij ons landschap behoren, zijn oorspronkelijk afkomstig uit verre oorden. Het zijn in feite migranten, goed geïntegreerde vluchtelingen. In Nederland bijvoorbeeld waren de vlinderstruik, de appelbes, het Amerikaanse krentenboompje en de beuk in de vijftiende eeuw nog onbekend.Waarom, vraagt Mancuso verder, noemen wij planten die heel succesvol zijn in het bezetten van nieuwe territoria"invasief'? Welbeschouwd vormen vele van deze indringers nu de inheemse flora en zijn ze inmiddels een fundamenteel onderdeel van ons levensbepalende ecosysteem.Mancuso vertelt over zaden die zeereizen van duizenden kilometers overleven, van soorten die het beleg van Massada hebben meegemaakt, of na duizenden jaren in de permafrost te hebben gesluimerd nog steeds kiemkracht hebben. Een verrassende reis door de tijd, waarbij steeds de nadruk ligt op de natuurlijke drang tot overleven en expansie.Na zijn buitengewoon succesvolle onderzoeken over de intelligentie van planten in Briljant groen en de opbouw van planten als modellen voor onze toekomst in Plantenrevolutie beschrijft Stefano Mancuso in zijn nieuwste boek weer een opzienbarend fenomeen: de migratie van planten. Door de hele geschiedenis van de aarde heen hebben ze weten te overleven als pioniers, kluizenaars, strijders, veteranen en vluchtelingen.

Wil je het boek lezen?Reizend groen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefano Mancuso. Lezen Reizend groen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN