Over galg en rad

Over galg en rad - W.A.B. Vandersanden | Northernlights300.org

...tival. Tygo Gernandt, Peter Faber en Joes Brauers spelen de hoofdrollen in Voor Galg en Rad, een korte film over de legendarische bende van de Bokkenrijders ... Peter Faber en Tygo Gernandt in film Voor Galg en Rad | NU ... ... . Voor galg en rad Rob Schouten 3 januari 2007, 0:00. Het schokkendst aan 'In cold blood', de film naar het boek naar de werkelijkheid, vond ik eigenlijk dat de moordenaars afzonderlijk worden ... Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Sanden, Wijnand, van der en Luning, Henk (red.). - Over galg en rad. Executieplaatsen in Drenthe. Twaalfdelige serie programma's over opvoeden, gepresenteerd door Michiel Gouman in de vorm van een work ... Voor Galg en Rad | Cinecrowd ... .). - Over galg en rad. Executieplaatsen in Drenthe. Twaalfdelige serie programma's over opvoeden, gepresenteerd door Michiel Gouman in de vorm van een workshop, waarbij ouders en kinderen opvoedingssituaties naspelen en commentaar geven op elkaars oplossingen. Het programma staat in de traditie van opvoedkundige programma's van de EO als De kinderkrant en Schatjes. Makers. Presentatie Michiel Gouman Www.boekwinkeltjes.be tweedehands boek, Wijnand van der Sanden en Henk Luning (redactie) - Over galg en rad. Executieplaatsen in Drenthe Galg Een galg is een stellage waarmee veroordeelden door middel van ophanging ter dood worden gebracht. In het verleden was buiten de stadsmuren vaak een vaste of stadsgalg, vaak opgetrokken uit steen, waar de stoffelijke resten van geëxecuteerden werden `tentoongesteld`....

INFORMATIE

AUTEUR
W.A.B. Vandersanden
DIMENSIE
12,50 MB
BESTANDSNAAM
Over galg en rad.pdf

OMSCHRIJVING

In dit tweede deel in de serie Erfgoed van Drenthe staat de criminele rechtspraak in Drenthe centraal, in het bijzonder de plaatsen waar de vonnissen voltrokken werden en waar terechtgestelden te pronk werden gesteld of begraven. De lezer wordt meegenomen vanaf het begin van de jaartelling, de periode waaruit een groot aantal van de veenlijken stammen, zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge. Via de in de Middeleeuwen tot galgenbergen getransformeerde grafheuvels en het onderzoek naar het leven van de daarin begraven criminelen, voert de tocht naar de in de 17de eeuw in Assen ingerichte centrale gerechtsplaats van de Landschap Drenthe (tegenwoordig de provincie Drenthe). De opgraving van deze executieplaats in 2003/2004 heeft, in combinatie met historisch bronnenonderzoek, nieuwe informatie opgeleverd over de omgang met wetsovertreders in de Nieuwe Tijd. Het boek is rijk geïllustreerd met kaarten en fotos; veel van de fotos zijn speciaal voor het boek gemaakt. De publicatie is niet alleen relevant voor archeologen en historici, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Drenthe.

Wil je het boek lezen?Over galg en rad in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W.A.B. Vandersanden. Lezen Over galg en rad Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN