Intervisie in het onderwijs

Intervisie in het onderwijs - Alice de Groot | Northernlights300.org

...rofessionele uitwisseling tussen medewerkers die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied ... Intervisie in het onderwijs, Alice de Groot - Paperback ... ... . Het doel is de deskundigheid van de betrokkenen te bevorderen en de kwaliteit van het werk te verbeteren. Daarbij is de professionele ontwikkeling van de deelnemers een onderdeel. Het zorgt ervoor dat de cohesie, committent, begrip naar elkaar en dat het omgaan met werksituaties aanzienlijk verbetert. Intervisie-methoden voor het onderwijs: Er zijn vele soorten intervisie-methoden. Methoden die LOC veel gebruikt in het onderwijs zijn de 10-stappen-methode en de in ... Intervisie in het Onderwijs: Een Goudmijn ... . Methoden die LOC veel gebruikt in het onderwijs zijn de 10-stappen-methode en de incident-methode. Intervisie is een collegiale ondersteuning van elkaar op de werkplek. In een leergroep, bijvoorbeeld docenten, worden allerlei werkvragen, werkproblemen en/of casuïstiek besproken. Bij intervisie geeft men elkaar advies, zoekt men naar oplossingen en komt men met elkaar tot een groter inzicht in de problemen die zich voordoen in het werk (Hendriksen, 2009). Koop Intervisie in het onderwijs van Groot, Alice de met ISBN 9789077866443. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Hierbij is het van belang dat de intervisie wordt geleid door een kundig intervisiebegeleider, die het proces op juisten en leerzame manier vorm weet te geven. Doelgroep De training "intervisiebegeleider in het onderwijs" van LOC is bestemd voor leraren in het PO, VO, MBO en HBO, die opgeleid willen worden tot gecertificeerd intervisiebegeleider, om intern of extern intervisie te verzorgen ... Intervisie in het onderwijs: Een goudmijn is de opvolger van de intervisietopper Een pot met goud. Het was tijd voor een update. Uiteindelijk is het gewoon een heel nieuw boek...

INFORMATIE

AUTEUR
Alice de Groot
DIMENSIE
11,77 MB
BESTANDSNAAM
Intervisie in het onderwijs.pdf

OMSCHRIJVING

Intervisie in het onderwijs: Een goudmijnIntervisie in het onderwijs: Een goudmijn is de opvolger van de intervisietopper Een pot met goud. Het was tijd voor een update. Uiteindelijk is het gewoon een heel nieuw boek geworden.De titel: Een goudmijn is gebaseerd op de enthousiaste uitroep van een deelnemer aan een intervisiebijeenkomst. In dit boek wordt het enthousiasme zichtbaar en voelbaar. De factoren die het succes van een intervisietraject beïnvloeden, worden uiteengezet op een praktische manier. Met de beschreven werkvormen kan een intervisiegroep, al of niet begeleid door een intervisor zelfstandig aan de slag. De intervisor krijgt meer aandacht, aanwijzingen en reflectievragen om zich verder in deze rol te ontwikkelen. Het accent ligt vooral op de docent, in alle verschillende rollen die hij kan vervullen in de organisatie. Met dit boek kan iedereen verdieping en afwisseling in de intervisie teweeg brengen. Hierdoor wordt het aanwezige, vaak onzichtbare goud in een organisatie, sectie of team zichtbaar en positief inzetbaar gemaakt in het dagelijkse werkDit boek is:* Voor iedereen te gebruiken, voor beginnende en gevorderde intervisiegroepen en intervisoren* Variërend van turbo- advies tot en met reflectie * Voorzien van aandachtspunten en valkuilen, voor de deelnemers én de intervisor * Geordend per doelgroep * Een praktijkboek, met 3 formats voor thematische intervisie, 3 inbrengformulieren voor de bijeenkomsten en 39 werkvormen* Gericht op de dagelijkse praktijk van het onderwijs, maar makkelijk te vertalen naar andere sectoren. Dit boek is o.a. bedoeld voor docenten, begeleiders, leidinggevenden, HRM'ers, lerarenopleiders, coaches, onderwijsconsultants en trainers.Alice de Groot en Gerda Nobel hebben een werkleven-lange ervaring als docent / trainer / adviseur in met name het onderwijs en de gezondheidszorg. Zij geven supervisie, coaching en trainingen op het gebied van coachings- en managementvaardigheden, intervisie, persoonlijke effectiviteit, vitaliteitsmanagement, teambuilding, conflicthantering, enzovoort. Tevens begeleiden zij organisaties bij veranderingstrajecten. Zij zijn de auteurs van o.a. Een pot met Goud en de CoachingCards.Gerda Nobel is mede-eigenaar van Vivace, een bureau voor Consulting, Training en Coaching.

Wil je het boek lezen?Intervisie in het onderwijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alice de Groot. Lezen Intervisie in het onderwijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN