De geheimen van de maasai

De geheimen van de maasai - Ton van der Lee | Northernlights300.org

...le wetten en de natuur, moeten alsmaar meer wijken voor de moderne mens ... De geheimen van de maasai boek - Ton van der Lee .epub ... ... . Geheimen van de Maasai is daarmee niet alleen het verhaal van een oeroude cultuur, het heeft ook een ecologische dimensie, en gaat in op de mogelijkheden van verantwoord toerisme in Afrika. Dit e-book is zonder de DVD die bij het papieren boek zat bijgesloten. De geheimen van de maasai + DVD | ISBN 9789460034497 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bestel De geheimen van de maasai v ... De geheimen van de maasai door Ton van der Lee ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bestel De geheimen van de maasai van Ton van der Lee. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De geheimen van de maasai + DVD De geheimen van de maasai + DVD (e-Book) inwijding in een bedreigde cultuur. Prijs: € 9,99: Download direct dit e-Book. Deze titel komt in aanmerking voor. Koop minimaal drie actie e-Books en ontvang 10% stapelkorting! Bekijk alle actie e-Books. Ton van der Lee. De Maasai zijn een van de bekendste, maar ook geheimzinnigste volkeren van Afrika. Zij zijn hardnekkig blijven vasthouden aan hun oude, nomadische gebruiken en rituelen, terwijl om hen heen de westerse wereld oprukte. Nu dreigt hun cultuur ten onder te ga De Masai is de naam die wordt gegeven aan een grotendeels nomadisch volk in Oost-Afrika, voornamelijk woonachtig in Kenia en Tanzania.De Masai slaagden erin om, ondanks de groeiende moderne civilisatie, hun eeuwenoude tradities te bewaren. Door verschillende oorzaken, zoals de afname van weidegrond voor hun vee en droogte, staat deze traditionele leefwijze sterk onder druk. De Maasai zi...

INFORMATIE

AUTEUR
Ton van der Lee
DIMENSIE
5,10 MB
BESTANDSNAAM
De geheimen van de maasai.pdf

OMSCHRIJVING

De Maasai zijn een van de bekendste, maar ook geheimzinnigste volkeren van Afrika. Zij zijn hardnekkig blijven vasthouden aan hun oude, nomadische gebruiken en rituelen, terwijl om hen heen de westerse wereld oprukte. Nu dreigt hun cultuur ten onder te gaan. Om die reden vroeg Mokombo, de spirituele leider van de Maasai, Jan Dries Groenendijk om de taak van 'officieel filmer' van zijn volk op zich te nemen. Inmiddels heeft Groenendijk een grote hoeveelheid geheime rituelen en ceremonies vastgelegd die nooit eerder zijn gezien, laat staan gefilmd, door buitenstaanders. Ton van der Lee vergezelde hem op zijn langdurige expeditie en doet in dit unieke boek van binnenuit verslag van cultuur, tradities en rituelen van de Maasai.Juist vanwege hun opmerkelijke culturele erfgoed willen de Maasai recht doen gelden op een eigen plaats in het moderne Kenia en Tanzania. Een centrale rol daarin speelt een heilig bos, dat de Keniase overheid toeristisch wil gaan exploiteren. Het bos is voor de Maasai echter een belangrijke ceremoniële plaats, die bovendien de grootste biodiversiteit van Oost-Afrika herbergt. Ook tot dit bos, verboden terrein voor niet-Maasai, kregen Groenendijk en Van der Lee toegang. Geheimen van de Maasai is daarmee niet alleen het verhaal van een oeroude cultuur, het heeft ook een ecologische dimensie, en gaat in op de mogelijkheden van verantwoord toerisme in Afrika.Inclusief dvd met uniek beeldmateriaal.

Wil je het boek lezen?De geheimen van de maasai in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ton van der Lee. Lezen De geheimen van de maasai Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN