Het dolhuis

Het dolhuis - Boudewijn Buch | Northernlights300.org

...is', daarna 'De kleine blonde dood'en dan 'De rekening') koos ik voor deze ... Het dolhuis - bibliotheek.nl ... . 3. Het Dolhuys is gevestigd in het voormalige leprozen-, pest-, en dolhuys uit 1320. Het is het nationale museum voor psychiatrie. Het museum geeft een beeld van hoe men in Nederland door de eeuwen heen met waanzin om is gegaan. Het Dolhuys is een belevingsmuseum, waar het niet gaat om de collectie objecten, maar om meningen en ervaringen. Het museum wilt vooral laten zien dat de grens tussen ... Boudewijn Mari ... Dolhuis - Wikipedia ... . Het museum wilt vooral laten zien dat de grens tussen ... Boudewijn Maria Ignatius Büch (Den Haag, 14 december 1948 - Amsterdam, 23 november 2002) was een Nederlandse dichter, schrijver, verzamelaar en televisiepresentator.. De kleine blonde dood (1985) was zonder twijfel Büchs succesvolste werk. Sinds 1985 zijn er van het boek meer dan dertig drukken verschenen. De roman werd in 1993 verfilmd door Jean van de Velde. Het dolhuis Boudewijn Büch -uitgave:1987 -druk: 15 e . Onderwerp: kindertijd en kinderleed, psychische afwijking, vader- zoonrelatie. Thema: "gek ben je niet dat wordt je"- "incest tussen vader en zoon" Motto: 'Krankzinnigheid is eene ziekte, waarbij de werkzaamheid van geest en gemoed, gewoonlijk zonder koorts, zoodanig belemmerd is, dat de lijder, in meerdere of mindere mate ......

INFORMATIE

AUTEUR
Boudewijn Buch
DIMENSIE
6,10 MB
BESTANDSNAAM
Het dolhuis.pdf

OMSCHRIJVING

Waarom moest Winkler Brockhaus naar een gekkenhuis? Waarom werd een tienjarig jongetje naar Brabant gestuurd om bijna een jaar lang onderworpen te worden aan een wreedaardig regime? In Het Dolhuis wordt het leven van de kleine Winckler stap voor stap gevolgd. De schrijver volgt hem tot ver in zijn volwassenheid en toont aan hoe de vermeende gekheid van de jongen tot lang in zijn leven nadelige effecten heeft. Het Dolhuis is een roman over een delicaat onderwerp dat tot nu toe nauwelijks of niet in de Nederlandse literatuur ter sprake kwam. De vader-zoonverhouding wordt nauwgezet beschreven en de rol van een dorpse omgeving in de opsluiting van Winckler Brockhaus genadeloos geanalyseerd.Boudewijn Buch roept een wereld op die ver weg lijkt, maar in werkelijkheid bijzonder actueel is. Zelfs de psychiatrie van de jaren tachtig heeft nog talloze wortels in die van dertig jaar geleden en nog regelmatig is er sprake van schrijnende liefdeloosheid in psychiatrische ziekenhuizen.Het Dolhuis vertelt een schokkend, maar vaak ook ontroerend verhaal dat op een bepaalde manier een monument opricht voor een geheime liefde.

Wil je het boek lezen?Het dolhuis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Boudewijn Buch. Lezen Het dolhuis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN