De ladder van de kloosterlingen

De ladder van de kloosterlingen - Jos de Heer | Northernlights300.org

...erlingen' een weg naar vereniging met God ... Libris | De ladder van de kloosterlingen, Jos de Heer ... ... . In de bijbelse Jakobsladder, die hemel en aarde verbindt, ziet Guigo vier treden: lezing, meditatie, gebed, contemplatie. Ladder van de kloosterlingen nodigt uit tot aandachtig lezen én leven. Een basisgids voor ieder die de lectio divina wil leren kennen en in praktijk wil brengen. Jos de Heer (1954), theoloog en predikant, is gespecialiseerd in het Nieuwe Testament en kenner van de spiritualiteit van de lectio divina. De Heer citeert Harari in de inleiding ... De ladder van de kloosterlingen | Heer, Jos de; Kartuizer ... ... . De Heer citeert Harari in de inleiding van zijn boek De ladder van de kloosterlingen, juist om er weerstand aan te bieden: hij wil de relevantie onderstrepen van middeleeuwse christelijke spiritualiteit. Die vormt een antwoord op de hedendaagse verwarring over de vraag wie we eigenlijk zijn. Ladder van de kloosterlingen nodigt uit tot aandachtig lezen én leven. Een basisgids voor ieder die de lectio divina wil leren kennen en in praktijk wil brengen. Jos de Heer (1954), theoloog en predikant, is gespecialiseerd i...

INFORMATIE

AUTEUR
Jos de Heer
DIMENSIE
5,21 MB
BESTANDSNAAM
De ladder van de kloosterlingen.pdf

OMSCHRIJVING

Een basisgids voor ieder die de lectio divina wil leren kennen en in praktijk wil brengen.De twaalfde-eeuwse kartuizer monnik Guigo II schetst in zijn beroemde geschrift "De ladder van de kloosterlingen' (Scala Claustralium) een weg naar vereniging met God, een verlangen dat van alle tijden is. In de bijbelse Jakobsladder, die hemel en aarde verbindt, ziet Guigo vier treden: lezing, meditatie, gebed, contemplatie. De vier stappen samen noemt Guigo lectio divina, een biddende manier van bijbellezen, die God intiem nabij brengt. Guigo was een van de eersten die de fases in de mystieke eenwording zo uitgebreid op schrift stelde. Zijn geschrift was razend populair en kreeg veel navolging. Aanvankelijk werd het toegedicht aan tijdgenoot Bernardus van Clairvaux. Het circuleerde volop en werd vanuit het Latijn vertaald in onder andere het Middelengels. Jos de Heer biedt een nieuwe vertaling van Guigo's wonderschone geschrift. Hij voorziet het van zorgvuldige uitleg, schetst de monastieke spiritualiteit van Guigo en de twaalfde eeuw, en confronteert op uitdagende wijze deze spirituele levenswijze met de onze in een persoonlijk getinte zoektocht. Ook geeft hij praktische aanwijzingen voor de meditatieve lezing. Ladder van de kloosterlingen nodigt uit tot aandachtig lezen én leven. Een basisgids voor ieder die de lectio divina wil leren kennen en in praktijk wil brengen. Jos de Heer (1954), theoloog en predikant, is gespecialiseerd in het Nieuwe Testament en kenner van de spiritualiteit van de lectio divina.

Wil je het boek lezen?De ladder van de kloosterlingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jos de Heer. Lezen De ladder van de kloosterlingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN