Vergeten door het vaderland

Vergeten door het vaderland - Wilma van der Maten | Northernlights300.org

...e kaft Stel een vraag over dit boek aan het harde kaft Vergeten door het Vaderland - Voorwoord Wieteke van Dort | ISBN 9789054293842 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte ... Vergeten door het Vaderland - Voorwoord Wieteke van Dort ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Ze voelen zich vergeten door het vaderland. Misschien zou Nederland de verantwoordelijkheid van een fatsoenlijke oude dag voor deze medelanders moeten dragen. Wilma van der Maten (Heerde, 1964) is correspondent voor AD, Elsevier, Het Parool en One World in Jakarta. Vergeten door het vaderland 18 augustus 2015 Naar aanleiding van de presentatie van het gelijknamige boek van de hand van Wilma van der Maten is op Facebook en in andere media gereageerd o ... Vergeten door het vaderland op Ramsj.nl ... . Vergeten door het vaderland 18 augustus 2015 Naar aanleiding van de presentatie van het gelijknamige boek van de hand van Wilma van der Maten is op Facebook en in andere media gereageerd op haar oproep aan de Nederlandse overheid de vergeten voormalige Nederlanders in Indonesië financieel alsnog tegemoet te komen. Bestel het boek: Vergeten door het vaderland voor slechts € 7.90 Categorie: Non-Fictie, Biografieën Let op: de voorraad is beperkt Bekijk daarom snel Vergeten door het vaderland op Ramsj.nl 31-aug-2015 - Deze pin is ontdekt door Marja. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Vind nuttige klantenrecensies en bekijk beoordelingen voor Vergeten door het vaderland op Amazon.nl. Lees eerlijke, onbevooroordeelde productrecensies van onze gebruikers. Vergeten door het vaderland Auteur: Wilma van der Maten Pagina's: 164 Jaar van uitgifte: 2015 Genre: Roman Samenvatting MET VOORWOORD WIETEKE VAN DORT Na het einde van de Japanse bezetting in 1945 besloten duizenden Nederlanders Indonesië te verlaten. Verscheidene Hollandse kinderen met hun Indische moeder konden niet weg. De Nederlandse overheid weigerde de gezinnen op te nemen, omdat ze ... Recht op een pensioen of AOW hebben ze niet. Ze voelen zich vergeten door het vaderland. Misschien zou Nederland de verantwoordelijkheid van een fatsoenlijke oude dag voor deze medelanders moeten dragen. Wilma van der Maten (Heerde, 1964) is correspondent voor AD, Elsevier, Het Parool en One World in Jakarta. Ze woont nu bijna tien jaar in ... Wilma van der Maten Vergeten door het vaderland Gedrukt boek Levensverhalen van hoogbejaarde Indische Nederlanders die na de Tweede Wereldoorlog noodgedwongen in Indonesië bleven en daar nu in bittere a...

INFORMATIE

AUTEUR
Wilma van der Maten
DIMENSIE
3,67 MB
BESTANDSNAAM
Vergeten door het vaderland.pdf

OMSCHRIJVING

MET VOORWOORD WIETEKE VAN DORT Na het einde van de Japanse bezetting in 1945 besloten duizenden Nederlanders Indonesië te verlaten. Verscheidene Hollandse kinderen met hun Indische moeder konden niet weg. De Nederlandse overheid weigerde de gezinnen op te nemen, omdat ze niet meer over identiteitspapieren beschikten. Door de oorlog waren ze die kwijtgeraakt. Gedwongen namen de achterblijvers het Indonesische staatsburgerschap aan of ze bleven stateloos.Zeventig jaar na de dekolonisatie van Nederlands-Indië leven duizenden Nederlandse hoogbejaarden in bittere armoede in Indonesië. Recht op een pensioen of AOW hebben ze niet. Ze voelen zich vergeten door het vaderland. Misschien zou Nederland de verantwoordelijkheid van een fatsoenlijke oude dag voor deze medelanders moeten dragen.Wilma van der Maten (Heerde, 1964) is correspondent voor AD, Elsevier, Het Parool en One World in Jakarta. Ze woont nu bijna tien jaar in Indonesië. Ze sprak met deze Nederlanders die hun laatste dagen in alle eenzaamheid in sloppenwijken doorbrengen. Eerder publiceerde ze bij uitgeverij Conserve in 2008 in de NOS-correspondentenreeks het reisboek Jakarta aan Zee, verhalen over Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Ook over Jakarta publiceerden bij Conserve: Ben Knapen Langs de straten van Jakarta en Moammar Emka Jakarta Undercover.

Wil je het boek lezen?Vergeten door het vaderland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wilma van der Maten. Lezen Vergeten door het vaderland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN