Programmatisch creeren

Programmatisch creeren - Jo Bos | Northernlights300.org

...ing! Bekijk alle actie e-Books. Jo Bos, Anne Jette van Loon, Hans Licht ... Organisatieregie » Programmatisch Creëren ... . Wat is het verschil tussen programma management en projectmatig werken? Een definitie en situaties waarin je programma management het beste kan gebruiken Jo Bos & Co verzorgt al jaren de 5-daagse training Programmatisch Creëren van SBO. Met veel succes. Alle trainingsgroepen zitten zo'n beetje vol. Daarom starten in het najaar van 2020 twee groepen. In de training krijg je een solide theoretische en praktische basis v ... bol.com | Programmatisch creeren | 9789055943609 | Jo Bos ... ... . In de training krijg je een solide theoretische en praktische basis voor het werken in of het leiden van een programma. Programmamanagement - Programmatisch Creëren Steeds vaker worden opgaven en projecten in programma's gebundeld om zo meer samenhang en effect te sorteren. Aan de programmamanager de schone taak om dit vorm te geven en aan te sturen en dat vaak zonder dat hij of zij formele zeggenschap heeft over de mensen die werkzaam zijn in de projecten die bijdragen aan het programma. Programmatisch Creëren. De cursus Programma Management wordt vormgegeven vanuit de principes van programmatisch creëren (PGMC). PGMC is een van de vernieuwende visies op het gebied van programmamanagement. Deze visie gaat ervan uit dat programmamanagement meer is dan een slimme manier van sturen/organiseren en daarmee grip houden op de zaak. Het seminar vindt plaats op 27 oktober van 9.00 tot 17.00 uur. Docent; Jo Bos. Locatie Social Impact Factory, vlak bij Utrecht CS. Kosten € 450,-, inclusief koffie/thee en lunch, exclusief 21% BTW. Deelnemers ontvangen het boek 'Programmatisch Creëren' (Jo Bos, Anne Jette van Loon, Hans Licht; Scriptum 2013). → Informatie en aanmelden → PGMC […] Programmatisch Creëren (2013) Het handboek voor de Nederlandse programmamanager. Programmatisch Creëren biedt naast de Angelsaksische benaderingen MSP en de PMI-standard (Amerikaans) en de benadering Sturen op Samenwerking (Twynstra Gudde) een complete benadering voor de programmamanager. Koop Programmatisch creeren van Bos. Jo Loon. Anne Jette van Licht. Hans met ISBN 9789055943609. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Programmatisch creeren. door Jo Bos,Anne Jette van Loon,Hans Licht. Bedankt voor het delen! Je hebt de volgende beoordeling en recensie ingeleverd. We zullen ze op onze site publiceren nadat we ze bekeken hebben. 7 Introductie 10 1 Het Project Canvas helpt bij de visualisering van het idee 15 Behoefte aan een manier om snel tot de kern te komen 16 Vijf kernvragen en vijftien elementen 17 Inspiratiebronnen: het Business Model Canvas en het Program Canvas 19 Bestel Programmatisch creeren van Jo Bos;;Anne Jette van Loon;;Hans Licht. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Programmatisch creeren direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij managementboeken-kopen.nl. Onderdeel van Boeken.com...

INFORMATIE

AUTEUR
Jo Bos
DIMENSIE
7,18 MB
BESTANDSNAAM
Programmatisch creeren.pdf

OMSCHRIJVING

Organisaties worden in rap tempo geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Maatschappelijke vraagstukken worden complexer. Steeds vaker zoeken overheden, publieke instellingen en bedrijven de oplossing in een programmatische veranderingsaanpak. Succesvol programmamanagement wordt daarmee een belangrijke competentie voor iedere moderne organisatie.Dit boek behandelt alle facetten van het opzetten en realiseren van een succesvol programma volgens de methode `Programmatisch Creëren. Het biedt praktische handreikingen voor doeltreffend programmamanagement in uiteenlopende situaties, steeds vanuit de gedachte dat succes staat of valt met een gedeelde visie en gezamenlijk commitment aan de doelen van het programma. Kernbegrippen van `Programmatisch Creëren zijn samenwerking, flexibiliteit, heldere doelen, vertrouwen, verbinding en een goede balans tussen de inhoud van een programma en alle betrokken partijen en hun belangen.Behalve methoden en technieken geeft Programmatisch Creëren ook antwoord op de vele vragen waar programmamanagers, opdrachtgevers en programmateams in de dagelijkse praktijk van een programma mee te maken krijgen. Ook lijnmanagers zullen door dit boek beter gaan begrijpen wat het werken in programmas betekent voor hun rol. Programmatisch Creëren is daarmee een praktisch handboek voor iedere organisatie die flexibel wil werken..Jo Bos, Anne Jette van Loon en Hans Licht hebben jarenlange ervaring in het leiden van programmas en het ondersteunen van organisaties bij de professionalisering van programmamanagement.

Wil je het boek lezen?Programmatisch creeren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jo Bos. Lezen Programmatisch creeren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN