Ooievaars zonder grenzen

Ooievaars zonder grenzen - Kris Struyf | Northernlights300.org

... Struyf de terugkeer van de ooievaar naar onze streken ... OOIEVAARS ZONDER GRENZEN - Boekenwinkel ... . Als bioloog werkte Kris in zowel Planckendael, de Zoo Van Antwerpen als in het Zwin Natuur Park. Tientallen jaren bestudeerde Struyf ooievaars en ringde meer dan duizend ooievaarsjongen. Ooievaars zonder grenzen Later ontstond het project ′Ooievaars zonder grenzen′, waarin ooievaars werden voorzien van een satellietzender. Zo kon worden nagegaan hoe zij zich gedroegen tijdens hun trektocht naar het zuiden. Op dat moment bleek dat de jongen op volstrekt natuu ... Ooievaarsdag & Boekvoorstelling 'Ooievaars zonder grenzen ... ... . Op dat moment bleek dat de jongen op volstrekt natuurlijke wijze de oevers van de Niger in Afrika bereikten! Later ontstond het project 'Ooievaars zonder grenzen', waarin ooievaars werden voorzien van een satellietzender. Zo kon worden nagegaan hoe zij zich gedroegen tijdens hun trektocht naar het zuiden. Op dat moment bleek dat de jongen op volstrekt natuurlijke wijze de oevers van de Niger in Afrika bereikten! Het boek dat beschrijft hoe de ooievaar terugkwam naar onze streken. De ultieme ooievaarsgids, van de hand van de vader van het Oo Ik droomde al lang van een boek over 'the making of' en over het educatief-wetenschappelijk project 'Ooievaar zonder Grenzen' zelf. Persoonlijk vind ik het een voorbeeld van hoe een droom werkelijkheid kan worden wanneer je er zelf in gelooft en wanneer je soulmates vindt die er met eenzelfde gedrevenheid en passie voor gaan. "Ooievaars zonder grenzen is een atypisch boek, een mix van autobiografie en wetenschap", vertelt Kris Struyf. Als bioloog werkte hij in zowel Planckendael, de Zoo van Antwerpen als in het ... Ooievaars zonder grenzen door Kris Struyf, EAN 9789492934529. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om JavaScript aan te zetten. Meer informatie......

INFORMATIE

AUTEUR
Kris Struyf
DIMENSIE
4,88 MB
BESTANDSNAAM
Ooievaars zonder grenzen.pdf

OMSCHRIJVING

Het boek dat beschrijft hoe de ooievaar terugkwam naar onze streken.De ultieme ooievaarsgids, van de hand van de vader van het Ooievaarsproject.Kris Struyf is de man achter het bekende Ooievaarsproject dat de bijna verdwenen vogel terugbracht naar onze streken. Hij werkte als bioloog in ZOO Planckendael. Via uitwisselingen met andere parken werden in het dierenpark paartjesgeselecteerd waarvan werd vermoed dat ze zouden zorgen voor nageslacht. Na een aantal jaren in aparte volières te hebben doorgebracht, kregen de ooievaars de vrijheid. In de loop der jaren groeide het aantal nesten en werd het programmaeen ware blikvanger. Telkens als er in Planckendael jongen werden geboren of er op grote hoogte vogels werden geringd, keek iedereen op televisie mee. Later ontstond het project "Ooievaars zonder grenzen', waarin ooievaars werden voorzien van een satellietzender. Zo kon worden nagegaan hoe zij zich gedroegen tijdens hun trektocht naar het zuiden. Op dat moment bleek dat de jongen op volstrekt natuurlijke wijze de oevers van de Niger in Afrika bereikten!Kris zette zijn werkzaamheden verder in het Zwin Natuur Park, waar eveneens een ooievaarskolonie huist, die ouder is dan die van Planckendael. In dit boek doet hij het hele verhaal van zijn leven met en voor de ooievaars. Het maakt van 'Ooievaars zonder grenzen' het meest complete boek over de ooievaar in onze streken.

Wil je het boek lezen?Ooievaars zonder grenzen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kris Struyf. Lezen Ooievaars zonder grenzen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN