Gebouwen van Jan de Jong

Gebouwen van Jan de Jong - Hilde de Haan | Northernlights300.org

...n lacune in de naoorlogse architectuurgeschiedenis, en geeft vooral ook inzicht in een uniek talent ... Gebouwen van het plastische getal - Hilde de Haan ... ... . De in 2003 opgerichte Jan de Jongstichting Zet zich in voor diens nalatenschap. De stichting heeft als doel de ideeën van de Jong levend te houden door middel van het bevorderen van de studie van het werk van de architect en het beheren van zijn architectonisch erfgoed. Werken 1 jan. 2015 - Bekijk het bord 'Media about Jan de Jong' van jandejonghuis, dat wordt gevolgd door 102 personen op Pinterest. Bekijk meer ideeën over School architectuur, Gebouwen en Architectuur. Bestel Gebouwen van Jan d ... Jan de Jong - Architectuurgids op Architectuur.ORG ... . Bekijk meer ideeën over School architectuur, Gebouwen en Architectuur. Bestel Gebouwen van Jan de Jong van Hilde de Haan;;Ids Haagsma. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Bronnen, noten en/of referenties. Hilde de Haan en Ids Haagsma, Gebouwen van Jan de Jong (1917-2001) Pionier van het plastische getal Hilde de Haan en Ids Haagsma, Gebouwen van het Plastische Getal.Een lexicon van de Bossche School. Bossche School - Archipedia Een wervelende kennismaking met een vergeten genie: de Brabantse architect Jan de Jong (1917-2011). Bij leven was deze een begrip: a...

INFORMATIE

AUTEUR
Hilde de Haan
DIMENSIE
3,1 MB
BESTANDSNAAM
Gebouwen van Jan de Jong.pdf

OMSCHRIJVING

Een wervelende kennismaking met een vergeten genie: de Brabantse architect Jan de Jong (1917-2011). Bij leven was deze een begrip: als sleutelfiguur binnen de Bossche School, als virtuoos architect, als evenknie van zijn leermeester: de monnik architect dom Hans van der Laan (1904-1991). Van der Laan (1904-1991) is wereldwijd bekend, om zijn architectuurtheorie rond het plastische getal en zijn verstilde kloosters. De publiciteitsschuwe Jan de Jong wordt pas nu uit de vergetelheid gehaald. Deze handzame gebouwengids toont de veelzijdigheid van zijn overrompelende oeuvre dat naast tientallen woningen, kerken en raadhuizen ook verfijnde stadsvernieuwing omvat. Speciale aandacht krijgt het opus magnum van De Jong: zijn eigen woonhuis met kantoor in Schaijk, een virtuoos ensemble dat, als wereldse tegenhanger, Van der Laans kloosterkerk in Vaals evenaart. Het boek bevat vier boeken in een: een essay, een gids met 24 gebouw-portretten, een atlas met het volledige oeuvre en een verklarend lexicon met uitleg van namen, begrippen en technieken. Circa 240 projecten worden getoond in ruim 600 illustraties. Van Hilde de Haan en Ids Haagsma verscheen in 2010 het nu al klassieke standaardwerk: Gebouwen van het plastische getal.

Wil je het boek lezen?Gebouwen van Jan de Jong in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hilde de Haan. Lezen Gebouwen van Jan de Jong Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN