De Hondeneters

De Hondeneters - Marita de Sterck | Northernlights300.org

...schoon; Externe links. Officiële website; Profiel bij de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (dbnl) De vijf boeken die het leven van Marita de Sterck hebben veranderd Met haar nieuwe roman De hondeneters slaat Marita De Sterck twee vliegen in één klap: ze graaft een vrij onbekend en bizar stuk Vlaamse oorlogsgeschiedenis op, en werkt overtuigend verder aan ... De hondeneters, Marita de Sterck - Boeken voor de Jeugd ... ... ... Dat Marita de Sterck (1955) antropologe is, blijkt uit haar boeken over andere volken en culturen, zoals Stoute meisjes overal: volksverhalen over liefde en lef.Daarnaast schrijft ze vaak over vriendschap, verliefdheid en verlies, en over hoe wanhopig je je kunt voelen wanneer je door iemand verlaten wordt. Ik vind dat De Hondeneters verwarrend op gang komt. Het verhaal is in het begin moeilijk te volgen omdat het start midden in de actie. Naarmate het boek vordert, wordt er meer structuur meegegeven zodat ik beter kon volgen. De ... bol.com | Hondeneters, Marita de Sterck | 9789045120638 ... ... .Daarnaast schrijft ze vaak over vriendschap, verliefdheid en verlies, en over hoe wanhopig je je kunt voelen wanneer je door iemand verlaten wordt. Ik vind dat De Hondeneters verwarrend op gang komt. Het verhaal is in het begin moeilijk te volgen omdat het start midden in de actie. Naarmate het boek vordert, wordt er meer structuur meegegeven zodat ik beter kon volgen. De auteur kan op een boeiende en mysterieuze manier de zoektocht naar Django beschrijven. De Hondeneters, Marita de Sterck De Hondeneters gaat over een jongen die zijn hond terug wil vinden nadat hij is weggelopen van huis om zijn hond te gaan vinden. op zij reis ontmoet hij veel mensen. Mijn favoriete personage is Victor, Victor is ook de hoofdpersoon. Hij is mijn favoriete personage, want hij heeft moed, doorzettingsvermogen en doet er alles aan om zijn hond te vinden. De hondeneters is een van De Stercks meest gewaarde jeugdromans. [naar: queridokinderenjeugdboeken.nl] Inhoud. Let op: deze tekst bevat details over de inhoud en afloop van het verhaal en kan je leesplezier ernstig bederven. Mechelen, 1917. Alle gezonde jongens en mannen vechten aan het front of zijn in Duitsland tewerkgesteld. Leesaanwijzingen. De hondeneters gaat over een periode in de geschiedenis waar je waarschijnlijk nog niet zoveel over weet. Bovendien komen er veel Vlaamse woorden en uitdrukkingen in voor. Sommige passages zijn met ...

INFORMATIE

AUTEUR
Marita de Sterck
DIMENSIE
11,19 MB
BESTANDSNAAM
De Hondeneters.pdf

OMSCHRIJVING

Eind 1917, in volle oorlogstijd, loopt Victor weg van huis om zijn herdershond te zoeken. Uit zijn vaders bureau steelt hij een mes, geld en een pak brieven van zijn broer, die aan het front zit. Op de armenmarkt hoort Victor dat in deze hongerwinter elke hond gevaar loopt. Hij kan niet anders dan het pad van de hondenvangers volgen, langs verraderlijke rivieren en hongerige moerassen. In de ruige, verarmde Rupelstreek ontmoet Victor het schoonste meisje van de wereld, brutale straatmadelieven, de vrouw met de baard, en… de hondenslachter van Boom. Een spijkerharde roman over de grote oorlog en de grenzen van de menselijkheid.

Wil je het boek lezen?De Hondeneters in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marita de Sterck. Lezen De Hondeneters Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN