Je competente kind

Je competente kind - Jesper Juul | Northernlights300.org

... in de benen en het bekken. Leun samen met de baby langzaam naar voren en keer terug naar de startpositie ... 3 manieren om je kind autonomie te geven - Ontspannen Opvoeden ... . Dit zal het kind leren de achterkant van de kruin te houden. boodschap die je kinderen ongemerkt geeft. Hierdoor lukt het je ze te geven wat je ze gunt: zichzelf mogen ontwikkelen tot een zelfstandig persoon. Voor wie?: Pedagogisch medewerkers en leerkrachten kleuterbouw. Leeftijdscategorie: Alle jonge kinderen (0-6 jaar). Uitgaan van het competente kind is voor iedereen die met (jonge) kinderen werkt een In dat geval, als e ... Je competente kind - bibliotheek.nl ... . Uitgaan van het competente kind is voor iedereen die met (jonge) kinderen werkt een In dat geval, als een kind koorts heeft, constante hoofdpijn, en je probeert je kin aan te raken om je borst, een sterke knijpen en pijn in de nek bij kinderen, die niet in staat te stellen deze eenvoudige beweging uit te voeren - moet onmiddellijk contact op met een arts met een vermoedelijke meningitis. Leestijd: 2 minuten Wat houdt dat in, sociale competentie. Sociale competentie is de kwaliteit om goed met anderen om te kunnen gaan.Je verstaat de kunst om goed te kunnen reageren op (dreigende) problemen; je kunt (dreigende) problemen met anderen goed oplossen. Als je kind dus sociaal competent is, zal het minder ruzie hebben, niet gepest worden, geliefd zijn bij anderen, lekkerder in het ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jesper Juul
DIMENSIE
11,71 MB
BESTANDSNAAM
Je competente kind.pdf

OMSCHRIJVING

Je competente kind is een bevrijdend en wijs boek over ouders en kinderen. De boodschap van Jesper Juul is eenvoudig, duidelijk en misschien wel controversieel; we moeten ophouden met opvoeden en kinderen met hetzelfde respect en dezelfde tact behandelen zoals wij dat met volwassenen doen.Dit boek van Jesper Juul is zijn gewicht in goud waard voor ouders en professionele opvoeders, die willen leren hoe zij op een andere manier kinderen kunnen helpen opgroeien zonder dat daarbij eigenwaarde en zelfrespect van zowel deze kinderen als hun opvoeders verloren gaat. Dit boek zou tegelijkertijd absoluut verplichte literatuur moeten zijn voor een ieder die beroepshalve met kinderen, gezinnen en ouders omgaat.De auteur brengt in dit boek nieuwe waarden voor gezinnen aan. Een basis, die niet gegrond is op een autoritaire machtspositie, noch op een zogenaamde democratische gelijkheid, maar op wederkerigheid tussen volwassenen en kinderen, op basis van gelijkwaardigheid.Je competente kind is met zijn genuanceerde beschrijvingen een handreiking aan alle volwassenen die samenwonen en samenwerken met kinderen en jongeren.

Wil je het boek lezen?Je competente kind in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jesper Juul. Lezen Je competente kind Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN