Inleiding risicomanagement

Inleiding risicomanagement - Dennis van der Waal | Northernlights300.org

...benoemd en van beheersmaatregelen worden voorzien ... Inleiding risicomanagement ISBN: 9789046906613 - EMDR-shop ... . Dit leertraject geeft een inleiding in risicotaxatie en risicomanagement. De deelnemer leert het belang van beide, hoe de relatie tussen beide zich verhoudt, welk doel ze hebben en welke rol hij en het team hierin spelen. Inleiding tot risicobeheer door SGS - leer hoe u de basistools en -technieken voor risicobeheer moet gebruiken. Boek Training Online In deze cursus leert u de fundamentele tools, technieken en gestructureerde methodes kennen voor risicobeheer in de meest uiteenlopende contexten binnen een organisatie. Inleiding risicomanagement. LinkedIn Maarten Bo ... Coutinho.nl | Inleiding risicomanagement | Dennis van der Waal ... . Inleiding risicomanagement. LinkedIn Maarten Bouwhuis Maarten Bouwhuis is zelfstandig presentator en de dagvoorzitter van dit event. Hij is presentator bij BNR Nieuwsradio. Hij presenteert de BNR Klantenshow. Het enige programma op de Nederlandse radio over klantgericht ondernemen, marketing en communicatie....

INFORMATIE

AUTEUR
Dennis van der Waal
DIMENSIE
7,30 MB
BESTANDSNAAM
Inleiding risicomanagement.pdf

OMSCHRIJVING

De wereld is meer dan in het verleden aan veranderingen onderhevig. Vooral het tempo van de veranderingen en daarmee de potentiële risico's vormen een belangrijk element hierbij. Organisaties moeten goed kunnen inspelen op die risico's. Inleiding risicomanagement beschrijft op een toegankelijke manier de basisprincipes van risicomanagement. Door de diverse stappen van het risicomanagementproces te doorlopen, worden studenten zich bewust van de risico's waaraan organisaties blootgesteld worden, om vervolgens verantwoorde keuzes te maken bij de mogelijke beheersing van de risico's.Hoofdstuk 1 beschrijft de geschiedenis rondom de begrippen risico en risicomanagement. Hoofdstuk 2 gaat in op enkele basisbegrippen die van toepassing zijn voor het vakgebied risicomanagement. In hoofdstuk 3 worden deze begrippen gekoppeld aan diverse risicomanagementraamwerken en uiteindelijk aan het risicomanagementproces. De diverse specifieke onderdelen van het risicomanagementproces worden in de daaropvolgende hoofdstukken 4 tot en met 8 uitgebreid behandeld vanuit verschillende perspectieven en invalshoeken.Bij dit boek hoort een website met extra studiemateriaal. Dit materiaal bestaat uit een begrippentrainer en een casusopdracht. Voor docenten die het boek verplicht voorschrijven is er op aanvraag docentenmateriaal beschikbaar in de vorm van powerpoints.Voor veel verschillende studierichtingen in het hoger onderwijs geldt dat risicomanagement van belang is. Denk aan opleidingen als Accountancy, Bedrijfskunde, Business Studies, Finance & Control, Facility management en Integrale veiligheidskunde. Daarnaast is het boek geschikt voor professionals die werkzaam zijn binnen deze vakgebieden.Dennis van der Waal is docent bij de opleiding Finance & Control en bij de minor Risicomanagement & Gedrag aan Hogeschool Rotterdam. Daarnaast werkt hij nauw samen met het Kenniscentrum Business Innovation en verzorgt hij diverse gastcolleges bij andere opleidingen van Hogeschool Rotterdam.

Wil je het boek lezen?Inleiding risicomanagement in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dennis van der Waal. Lezen Inleiding risicomanagement Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN