Het andere Amerika

Het andere Amerika - Monika Triest | Northernlights300.org

...de dood van George Floyd als gevolg van het gewelddadig optreden van een witte politieagent, de corona-pandemie in de Verenigde Staten nog niet over is en de verkiezingen in november steeds dichterbij komen, groeit mijn gevoel van machteloosheid en ... Het andere Amerika door Monika Triest (paperback ... ... ... Wij zijn drie Nederlandse vrouwen die in Amerika wonen. We schrijven regelmatig columns en artikelen of maken foto's en video's over zaken die ons opvallen in het politiek verscheurde land van president Donald Trump. Door onze persoonlijke ervaringen te delen maken we het complexe nieuws in aanloop naar de verkiezingen in 2020 inzichtelijk. Het andere Amerika van Monika Triest bevat zonder meer waardevolle achtergrondinformatie over de verzetsbewegingen die ga ... Welke Republikein durft het op te ... - HET ANDERE AMERIKA ... . Door onze persoonlijke ervaringen te delen maken we het complexe nieuws in aanloop naar de verkiezingen in 2020 inzichtelijk. Het andere Amerika van Monika Triest bevat zonder meer waardevolle achtergrondinformatie over de verzetsbewegingen die gaande de Amerikaanse geschiedenis een rol van betekenis hebben gespeeld. Triest gaat echter te ver als ze de huidige progressieve beweging op een lijn zet met de helden uit het verleden. Het Andere Amerika. 640 likes · 34 talking about this. Het Andere Amerika. De verhalen achter de krantenkoppen Het andere Amerika. SINDS DONALD J. TRUMP PRESIDENT WERD, ZIJN DE VERENIGDE STATEN OPNIEUW WAKKER GESCHUD. Monika Triest reisde begin 2019 terug naar het land waar ze eerder lang woonde. Ze bezocht vrienden en collega's met wie ze van 1968 tot 1977 actie voerde tegen de oorlog in Vietnam, tegen racisme en uitbuiting, tegen de talloze verdachtmakingen van de staat tegenover progressieve ... Volgens Walsh is het ondenkbaar dat kiezers niet kunnen stemmen nu de president in het ene na het andere schandaal is verwikkeld. Wordt vervolgd...

INFORMATIE

AUTEUR
Monika Triest
DIMENSIE
4,33 MB
BESTANDSNAAM
Het andere Amerika.pdf

OMSCHRIJVING

SINDS DONALD J. TRUMP PRESIDENT WERD, ZIJN DE VERENIGDE STATEN OPNIEUW WAKKER GESCHUD. Monika Triest reisde begin 2019 terug naar het land waar ze eerder lang woonde. Ze bezocht vrienden en collega's met wie ze van 1968 tot 1977 actie voerde tegen de oorlog in Vietnam, tegen racisme en uitbuiting, tegen de talloze verdachtmakingen van de staat tegenover progressieve personen en organisaties, en voor de zwarte en latino beweging. Hun doel was een nieuwe samenleving te creëren, waarbij de verzetsbewegingen uit het verleden – die in dit boek uitgebreid aan bod komen – een grote inspiratiebron vormden. De VS kennen immers een lange traditie van verzet, maar die geschiedenis wordt zelden verteld.Vandaag is "progressief' Amerika weer springlevend. Uiteenlopende groepen voeren actie tegen de macht van het grote kapitaal, tegen verrechtsing, tegen discriminatie, tegen racisme en tegen seksisme. Met een president die alles op zijn kop zet en de democratie zelf en de wereldvrede bedreigt, zijn de lessen uit het verleden uiterst kostbaar.HET ANDERE AMERIKA vertelt niet het verhaal van Trump en de Tea Party, maar wel een verhaal van hoop.Monika Triest (1941) promoveerde in de klassieke filologie. In de jaren zestig en zeventig doceerde ze in de VS. Nadien doceerde ze vrouwenstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze publiceerde over vrouwen, emancipatie, feminisme en geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Het andere Amerika in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Monika Triest. Lezen Het andere Amerika Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN