Uit de maat

Uit de maat - William M. Kelley | Northernlights300.org

...k en dansen. Kijk naar mensen die uit de maat dansen en doe ze na ... Ebook ePUB: Uit de maat - geschreven door William M. Kelley ... . Als je Bewust UIT de maat kunt dansen, probeer dan het verschil te voelen met IN de maat dansen. Ja hoor, de tijd van lijstjes en beste boeken is nu wel voorbij, maar op de een of andere manier kwam het zo uit dat ik de vertaling van Kelley's roman Uit de maat (Atlas Contact) las in de ademloze nacht van 1 op 2 januari. Ook de vele filosofische woordgrappen, mede gericht op de ouders in de zaal, zijn vermakelijk, maar te braaf. Hoewel TEN Producties haar voorstellingen in de eerste plaats v ... bol.com | Uit de maat (ebook), William M. Kelley ... ... . Hoewel TEN Producties haar voorstellingen in de eerste plaats voor scholen maakt, is juist dat brave jammer, want voor veel zesjarigen zal Uit de maat een van de eerste kennismakingen met theater zijn. Theater dat juist voor die ... Zij zit stil. Een paar minuten lang varen we en verdwijnt het meisje op de trampoline. Dan legt de boot aan en stappen we de kade op. Er klinkt muziek. Twee handen pakken plots de mijne en trekken me mee. Voor me zwaait een zingend meisje wild heen en weer, heen en weer, heen en weer. Nét uit de maat. Wil je de wereld door de ogen van Mila ... Uit de maat speelt zich af in 'een staat in het midden van het zuidoosten van het Diepe Zuiden die in het noorden aan Tennessee grenst, in het oosten aan Alabama, in het zuiden aan de Golf van Mexico en in het westen aan Mississippi'; in een fictieve staat dus - maar wel in het raciale Zuiden. William M. Kelleys "Uit de maat' is een van de scherpzinnigste allegorieën van de black struggle in Amerika. In het diepe Zuiden van Amerika, anno 1957, in een slaperig stadje in een fictieve staat die verdacht veel lijkt op Mississippi, neemt de zwarte deelpachter Tucker Caliban, nazaat van een legendarische slaaf, op een dag een opvallend besluit. William M. Kelleys "Uit de maat' is een van de scherpzinnigste allegorieën van de black struggle in Amerika. In het diepe Zuiden van Amerika, anno 1957, in een slaperig stadje in een fictieve staat die verdacht veel lijkt op Mississippi, neemt de zwarte deelpachter Tucker Caliban, nazaat van een legendarische slaaf, op een dag een opvallend besluit. 1) Uit `De lagere vaktalen:...

INFORMATIE

AUTEUR
William M. Kelley
DIMENSIE
10,84 MB
BESTANDSNAAM
Uit de maat.pdf

OMSCHRIJVING

William M. Kelleys "Uit de maat' is een van de scherpzinnigste allegorieën van de black struggle in Amerika. In het diepe Zuiden van Amerika, anno 1957, in een slaperig stadje in een fictieve staat die verdacht veel lijkt op Mississippi, neemt de zwarte deelpachter Tucker Caliban, nazaat van een legendarische slaaf, op een dag een opvallend besluit. Hij strooit zout over zijn akkers, steekt zijn huis in brand, en vertrekt met vrouw en kind richting het Noorden. Van de ene op de andere dag volgt de hele zwarte bevolking van het stadje, en vervolgens van de hele staat, in zijn voetsporen. De blanke bewoners blijven verbijsterd achter. Wat heeft Tucker Caliban, en met hem in zijn kielzog "hun' zwarten, tot deze uittocht bewogen? Het verhaal is verteld vanuit de wisselende perspectieven van de blanke achterblijvers – destijds een unicum voor een zwarte schrijver.

Wil je het boek lezen?Uit de maat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur William M. Kelley. Lezen Uit de maat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN