Wereldwijd aan de Maas

Wereldwijd aan de Maas - Klaas Kornaat | Northernlights300.org

...otterdam is gebaseerd op verwantschap in mentaliteit en historische verbondenheid ... Actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19 ... ... . Het 350-jarig bestaan van het korps vormt een ideale gelegenheid om die speciale band tegen het licht te houden. Want waarom passen stad en korps in hoofd en hart van zoveel mensen zo goed bij elkaar? Wereldwijd aan de Maas - Het Korps Mariniers en Rotterdam, geschreven door Klaas Kornaat, gebonden, full colour en rijk geïllustreerd, 176 pagina's. Actieprijs tot 15 januari 2016: 19,95, daarna 25,50. ISBN 978 94 90 95128 3. De ... Wereldwijd aan de Maas PDF Boek | BANK72 PDF ... . Actieprijs tot 15 januari 2016: 19,95, daarna 25,50. ISBN 978 94 90 95128 3. Delen: rate: Vorige Geheugenpolikliniek voor migranten. Zo wijd de wereld strekt, de lijfspreuk van de mariniers, zou zonder probleem in het wapen van de gemeente Rotterdam kunnen staan. Met de benen stevig op de grond, maar met de mogelijkheden overzee en op verre kusten het verschil te maken: wereldwijd aan de Maas. In het Mariniersmuseum bood burgemeester Aboutaleb op vrijdag 11 december de commandant der mariniers, brigadegeneraal Oppelaar een uniek cadeau aan. Het boek 'Wereldwijd aan de Maas Het Korps Mariniers en Rotterdam' is geschreven door Klaas Kornaat (rechts) en een geschenk van de gemeente Rotterdam aan de mariniers en kwam mede tot stand met steun van instellingen en bedrijven uit de ... Zo wijd de wereld strekt, de lijfspreuk van de mariniers, zou zonder probleem in het wapen van de gemeente Rotterdam kunnen staan. Met de benen stevig op de grond, maar met de mogelijkheden overzee en op verre kusten het verschil te maken: wereldwijd aan de Maas. Wereldwijd aan de Maas is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Wereldwijd aan de Maas PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Wereldwijd aan de Maas Zo wijd de wereld strekt, de lijfspreuk van de mariniers, zou zonder probleem in het wapen van de gemeente Rotterdam kunnen staa...

INFORMATIE

AUTEUR
Klaas Kornaat
DIMENSIE
6,15 MB
BESTANDSNAAM
Wereldwijd aan de Maas.pdf

OMSCHRIJVING

De bijzondere relatie tussen de mariniers en Rotterdam is gebaseerd op verwantschap in mentaliteit en historische verbondenheid. Het 350-jarig bestaan van het korps vormt een ideale gelegenheid om die speciale band tegen het licht te houden. Want waarom passen stad en korps in hoofd en hart van zoveel mensen zo goed bij elkaar? En wat is de verhouding tussen concrete feiten en minder grijpbare sentimenten? In dit boek wordt ingegaan op deze vragen. Langs twee sporen volgen we de specifieke historie van de mariniers en de stad Rotterdam, de wording van de gemeenschappelijke band, dit alles afgezet tegen het decor van de algemene geschiedenis van Nederland. Zowel Rotterdam als de mariniers streven, hoewel op verschillende gebieden, naar een houding in balans met de tijd; een mengsel van een stevige traditie met modernistisch denken. Geen nostalgie of een hang naar het verleden, maar een blik in de toekomst met geloof in vooruitgang, en vooral ook in de eigen mogelijkheden. En dat niet met breedvoerige beleidsstukken of grote verhalen, maar met duidelijke voornemens en vooral doelmatig handelen. In de volksmond wordt een en ander bondig samengevat in het Rotterdamse motto ëGeen woorden, maar daden!. Bovendien betrekken zowel de stad Rotterdam als het Korps Mariniers bij hun ambities nadrukkelijk het buitenland. Zo wijd de wereld strekt, de lijfspreuk van de mariniers, zou zonder probleem in het wapen van de gemeente Rotterdam kunnen staan. Met de benen stevig op de grond, maar met de mogelijkheden overzee en op verre kusten het verschil te maken: wereldwijd aan de Maas.

Wil je het boek lezen?Wereldwijd aan de Maas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Klaas Kornaat. Lezen Wereldwijd aan de Maas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN