De oorlog van nu

De oorlog van nu - Rein Bijkerk | Northernlights300.org

...geconfronteerd met instabiliteit in het Midden-Oosten en een agressief optredend Rusland, terwijl aanslagen en de stroom vluchtelingen en migranten duidelijk maken dat de problemen niet aan de buitengrenzen stoppen ... Nederlander at in de Tweede Wereldoorlog gezonder dan nu ... . Ook het houden van een moestuin, het wildplukken van kruiden en vruchten en het gebruik van streekproducten, wat nu trends zijn, werd in de oorlog al gedaan: ook op advies van het in 1941 opgerichte Voedingsbureau van de Voedingsraad, de voorloper van het Voedingscentrum. De kerktoren van de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskerk werd opgeblazen, de H. Martelaren van Gorkumkerk lag in puin en ook de Peperbus kwam niet ongeschonden de oorlog in Bergen op Zoom uit. De Ontmoetingskerk aan ... De oorlog van nu eBook door Rein Bijkerk - 9789048836895 ... ... . De kerktoren van de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskerk werd opgeblazen, de H. Martelaren van Gorkumkerk lag in puin en ook de Peperbus kwam niet ongeschonden de oorlog in Bergen op Zoom uit. De Ontmoetingskerk aan het Bolwerk kwam redelijk heelhuids door de oorlog. Op een paar kogelgaten na, bleef grote schade uit. Vroeger (klassieke oudheid) werden de spelen altijd gehouden, ook al was er oorlog. De spelen waren een religieus feest en hiervoor werd dan een wapenstilstand afgekondigd. Tegenwoordig gaan de spelen niet door als er oorlog is. Door de 1e en 2e wereldoorlog gebeurde dit in 1916 (Berlijn) en in 1944 (Londen). Jemen: vijf jaar oorlog, honger, een uitbraak van cholera en nu ook nog corona. Volgens een rapport van Unicef dreigt voor miljoenen kinderen hongersnood en door de coronacrisis is het steeds ... Arnout Hauben ontmoet de laatste getuigen. Precies 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog trekt Arnout Hauben nog één keer ten oorlog. In de driedelige reportagereeks De bevrijding van Vlaanderen vertelt hij aangrijpende verhalen over het einde van de oorlog.Vanaf maandag 6 april volgt hij het spoor van de soldaten die Vlaanderen bevrijd hebben en praat onderweg op zijn typische ... Arrestantenkaarten uit de oorlog nu online: 'Vaak het ontbrekende puzzelstukje' Het Stadsarchief Rotterdam heeft een belangrijke informatiebron uit de Tweede Wereldoorlog voor het grote ......

INFORMATIE

AUTEUR
Rein Bijkerk
DIMENSIE
5,19 MB
BESTANDSNAAM
De oorlog van nu.pdf

OMSCHRIJVING

Onze wereld lijkt gevaarlijker geworden. Europa wordt geconfronteerd met instabiliteit in het Midden-Oosten en een agressief optredend Rusland, terwijl aanslagen en de stroom vluchtelingen en migranten duidelijk maken dat de problemen niet aan de buitengrenzen stoppen. Noord-Korea tart de wereld met een groeiend nucleair arsenaal en ook de geopolitieke reus China laat zich meer en meer gelden op het wereldtoneel.In de westerse wereld wordt oorlogsvoering graag gezien als een instrument om brandhaarden te doven of om 'goed' te doen. Maar in de praktijk voeren westerse militairen ongeregelde oorlogen waarbij ze risicomijdend (moeten) opereren en er geen duidelijke overwinning kan worden behaald. Daarbij komt dat het militaire werkterrein steeds complexer wordt. Denk alleen al aan cyberwar, desinformatie via sociale media en hightechdrones. In De oorlog van nu bieden militair-historici Rein Bijkerk en Christ Klep een houvast in deze vele ontwikkelingen.

Wil je het boek lezen?De oorlog van nu in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rein Bijkerk. Lezen De oorlog van nu Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN