Van Dale Afkortingen

Van Dale Afkortingen - Theo de Boer | Northernlights300.org

...afkorting. Afkortingen van provincienamen Wat zijn de juiste afkortingen van de provincienamen? Er zijn verschillende systemen in omloop, maar hieronder staat een overzicht van de meestgebruikte afkortingen, die bijvoorbeeld ook in de grote Van Dale (2005) staan ... Taaltip: afkorting miljoen en miljard / Villamedia ... . Van Dale: Titel: Afkortingen: ISBN: 906648991: Taal: Nederlands : Uitgever: Van Dale: Bijzonderheden: Hardcover 342 blz. Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten) Meer info: Met als extra's Van Dale Taalkundig Handboekje uit 1881 in facsimile en Duizend Dilemma's Spelen met Spelling met regels nieuwe spelling. Een andere mogelijke afkorting voor miljard is mrd., maar die vorm heeft als nadeel dat er geen ... Afkortingen Woordenboek - Vinden.nl ... . verzendkosten) Meer info: Met als extra's Van Dale Taalkundig Handboekje uit 1881 in facsimile en Duizend Dilemma's Spelen met Spelling met regels nieuwe spelling. Een andere mogelijke afkorting voor miljard is mrd., maar die vorm heeft als nadeel dat er geen goede tegenhanger voor miljoen van bestaat. Ten slotte noemt Van Dale mio en mia, beide zonder punt: we moeten ze kennelijk beschouwen als ingekorte woorden, niet als echte afkortingen. In lijsten, tabellen, agenda's en dergelijke wordt de punt na de afkortingen voor de dagen van de week meestal weggelaten: ma, di, enzovoort. Zie ook Afkortingen (Leidraad 17.1) In Nederland hebben we vele honderden of misschien wel duizenden verschillende afkortingen, maar welke afkortingen, woorden of zinnen worden nou veel gebruikt in de Nederlandse maatschappij? Het antwoord op deze vraag kunt u vinden in het volgende alfabetisch overzicht van de meest gebruikte afkortingen. Woorden en afkortingen die dus niet alleen maar bij chatten of internet (kunnen) worden gebruikt, maar tot het Algemeen Beschaafd Nederlands behoren. Vanaf vandaag kan je daarom bij Het Chatwoordenboek ook rechstreeks zoeken in het on-line Nederlandse woordenboek van Van Dale. Deze zoekbox vind je op de zoekpagina van Het Chatwoordenboek. Afkortingen is ook een interessant en vermakelijk leesboek vol wetenswaardigheden. Zo kunt u er bijvoorbeeld in vinden dat C&A staat voor 'Clemens en August (Brenninkmeijer)' en dat deze keten van kledingwinkels begonnen is in Sneek in 1841. Of dat Herge de Franse uitspraak is van de letters r en g, de initialen van Georges Remi. Set boeken van dale. Zakenbieven in7 talen 2003 hardcover. Synoniemen 2004 hardcover afkortingen 2003 hardcover spelling 2005. Hardcover van drie boeken is het witten voorblad een stuk schuin...

INFORMATIE

AUTEUR
Theo de Boer
DIMENSIE
5,23 MB
BESTANDSNAAM
Van Dale Afkortingen.pdf

OMSCHRIJVING

Van Dale Afkortingen 1e druk is een boek van Theo de Boer uitgegeven bij Koenen. ISBN 9789066489912 Nieuw in de reeks Van Dale Bladwijzers: AfkortingenBijna iedereen gebruikt weleens de afkorting c.q., maar wat betekent die eigenlijk? Hoe luidt het symbool voor het chemisch element tin? Dit boek geeft antwoord op al deze vragen. Maar bij het verklaren van de circa 17.000 opgenomen afkortingen blijft het niet. Vaak wordt nog aanvullende informatie gegeven. Zo wordt bij C&A niet alleen uitgelegd waar die letters voor staan, maar wordt ook vermeld waar en wanneer de eerste winkel geopend werd. Bij politieke partijen zoals VLD staat wanneer ze zijn opgericht en uit welke vroegere partijen ze zijn voortgekomen, terwijl van sms en wordt uitgelegd hoe je dat woord vervoegt. Dit alles zorgt ervoor dat Afkortingen niet alleen een betrouwbaar naslagwerk en een handige hulp bij het schrijven is, maar ook nog eens interessant om zomaar in te bladeren.

Wil je het boek lezen?Van Dale Afkortingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Theo de Boer. Lezen Van Dale Afkortingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN