Materiaalmoeheid

Materiaalmoeheid - Marek Sindelka | Northernlights300.org

...rliezen ze elkaar uit het oog, maar de lezer volgt hun ontberingen met een wisselende perspectief ... Renovatie Wantijbrug - Onderhoud N3 ... . Encyclo.nl, online sinds 2007, is een zoekmachine voor Nederlandstalige begrippen en definities. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het zoeken naar woorden makkelijk te maken. Recensie Materiaalmoeheid *** Hoe Marek Šindelka zich verplaatst in de uitzichtloze situatie van een vluchteling, is ronduit indrukwekkend. Twee broers vluchten uit oorlogsgebied, maar raken elkaar onderweg kwijt. Dat is het simpele ge ... Vermoeiing - Wikipedia ... . Twee broers vluchten uit oorlogsgebied, maar raken elkaar onderweg kwijt. Dat is het simpele gegeven van Materiaalmoeheid, de nieuwe roman van de succesvolle Tsjechische schrijver Marek Šindelka (1984). 'Materiaalmoeheid' lees je duidelijk niet even ter ontspanning. Met zijn vaak korte zinnen en klinische stijl weet Šindelka de lezer hetzelfde benauwde, urgente en wanhopige gevoel te geven als dat wat Amir en z'n broer moeten doormaken tijdens hun reis. Regelmatig werden wij zelf fysiek ongemakkelijk. Materiaalmoeheid is het verscheurende, urgente en indrukwekkende verhaal van twee broers die van een kapotgeschoten en gebombardeerd land naar en door Europa vluchten. Amir en zijn broertje geraken echter door omstandigheden van elkaar gescheiden en proberen elk op zich een stad in het noorden te bereiken waar ze elkaar beloofd hebben elkaar weer te zien. Materiaalmoeheid De gebeurtenissen uit 2015 verwerkte de Tsjechische schrijver Marek Šindelka deels in zijn roman Materiaalmoeheid. De oorspronkelijke titel luidt Únava materiálu (2016), de Nederlandse vertaling kwam uit in 2018. materiaalmoeheid v. vermoeiing van materiaal waarbij het onder een zeer lang aangehouden wisselende belasting op een gegeven moment bezwijkt; Verwante begrippen. metaalmoeheid; Gangbaarheid. Het woord 'materiaalmoeheid' staat niet in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie. Metaal kan door langdurige zware belasting of frequente kortdurende belasting bepaalde eigenschappen verliezen die verband houden met de sterkte, elasticiteit Dat Materiaalmoeheid opent met een ontsnapping kun je op zijn zachtst gezegd paradoxaal noemen. Het boek is namelijk volgebouwd met muren, hekkens, afgesloten ruimtes en andere onoverkomelijke obstakels. De vrijheid die de eerste broer na zijn ontsnapping herwonnen lijkt te hebben, is slechts schijn. Materiaalmoeheid: Twaron verliest nauwelijks aan sterkte na veelvuldig buigen, rekken en langdurige wrijving. teijinaramid.com Fati...

INFORMATIE

AUTEUR
Marek Sindelka
DIMENSIE
7,90 MB
BESTANDSNAAM
Materiaalmoeheid.pdf

OMSCHRIJVING

'Materiaalmoeheid' is het indrukwekkende verhaal van twee jonge broers die naar Europa proberen te vluchten. Al snel verliezen ze elkaar uit het oog, maar de lezer volgt hun ontberingen met een wisselende perspectief. Een niet-moraliserende roman waarin het fysieke de vertelling gestalte geeft. Het lichaam herinnert zich beter hoe te handelen dan de geest. Marek Sindelka (1984) schreef eerder de mozaïekvertelling 'Anna in kaart gebracht' ('Grootse literatuur!' en vijf sterren in de Volkskrant). Voor 'Materiaalmoeheid' ontving hij de Magnesia Literatura, de belangrijkste literaire prijs van Tjechië, en werd hij genomineerd voor de EU Literatuurprijs 2017.

Wil je het boek lezen?Materiaalmoeheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marek Sindelka. Lezen Materiaalmoeheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN