De jeugd in het Romeinse Rijk

De jeugd in het Romeinse Rijk - G. Peirs | Northernlights300.org

...se rijk is gebaseerd op literaire teksten, opschriften, papyri en vele andere bronnen ... Jeugd geniet volop in het Romeinse Rijk | Woensdrecht ... ... . Het is gebaseerd op het meest recente wetenschappelijk onderzoek en is tegelijk een levendige introductie voor lezers met een historische en pedagogische interesse. Om een echt nieuw Romeins Rijk te bouwen, moesten de 312 kinderen die meededen aan Jeugdland flink de handen uit de mouwen steken. Volgens voorzitter Mirjam Geers van Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Woensdrecht (SJJW) werden alle 312 kinderen elke dag opgehaald bij de acht bushaltes verspreid over Hoogerheide en Woensdrecht. Romeinse heersers. De Romeinen waren niet alleen de baas over Rome maar over heel w ... De jeugd in het Romeinse Rijk - Boekwinkeltjes.nl ... . Romeinse heersers. De Romeinen waren niet alleen de baas over Rome maar over heel wat landen. Dat is wel heel lang geleden, want het Romeinse Rijk ontstond in ongeveer 750 voor Christus. Tot 476 na Christus heersten de Romeinen over een groot deel van Europa en Noord-Afrika. Dankzij de gedisciplineerde en zwaar bewapende legers wordt het Romeinse Rijk een machtig imperium rond de Middellandse Zee. Hier vind je de opkomst en val van het Romeinse Rijk in hoofdlijnen. De jeugd in het Romeinse Rijk. Jonge jaren, wilde haren? book. Read reviews from world's largest community for readers. Modern society has a negative vie... Op deze pagina staan allemaal leuke weetjes en feiten over de Romeinen. Deze zou je aan het einde van je werkstuk of spreekbeurt kunnen gebruiken om zo misschie Het Romeinse Rijk. In 264 voor Christus had Rome de leiding over heel Italië. Het Romeinse leger veroverde veel landen, waaronder Frankrijk, Engeland en Griekenland. Hierdoor veranderden de grenzen van het Rijk steeds. In het jaar 117 voor Christus was het Romeinse Rijk het grootst....

INFORMATIE

AUTEUR
G. Peirs
DIMENSIE
6,66 MB
BESTANDSNAAM
De jeugd in het Romeinse Rijk.pdf

OMSCHRIJVING

Lui, dwars, altijd te weinig geld en nooit op tijd thuis. Dat denken mensen vandaag vaak van tieners. Geldt dit ook voor jongeren in het Romeinse rijk? Of was er in de Romeinse maatschappij geen ruimte voor een jeugdfase met een eigen karakter? Dit boek onderzoekt het leven en het beeld van jongeren tussen vijftien en vijfentwintig jaar, zowel in het Latijnse Westen, met inbegrip van de metropool Rome, als in het Griekse Oosten. Niet alleen rijken maar ook armen, jongens en meisjes komen aan bod. Waren er bepaalde overgangsriten? Werden adolescenten al vroeg ingeschakeld in het volwassen leven van politiek, arbeid en religie? Wat weten we over tienermeisjes? Hoe beleefden jongeren hun seksualiteit? Was jeugd een woelige periode met problemen van vandalisme, uitspattingen en boemelende studenten?Jeugd in het Romeinse rijk is gebaseerd op literaire teksten, opschriften, papyri en vele andere bronnen. Het is gebaseerd op het meest recente wetenschappelijk onderzoek en is tegelijk een levendige introductie voor lezers met een historische en pedagogische interesse.

Wil je het boek lezen?De jeugd in het Romeinse Rijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Peirs. Lezen De jeugd in het Romeinse Rijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN