De gemaakte planeet

De gemaakte planeet - Albert Faber | Northernlights300.org

...u aan het boek van De gemaakte planeet PDF te downloaden op onze website pianofortefestival ... Albert Faber: De gemaakte planeet ... .nl Er zijn ook andere boeken van de auteur De gemaakte planeet. We leven in het Antropoceen, het tijdperk van de mens. Free 2-day shipping. Buy De gemaakte planeet - eBook at Walmart.com We leven in het Antropoceen, het tijdperk van de mens. De invloed van de mens op het reilen en zeilen van de aarde is groter dan ooit tevoren. In een meeslepend betoog geeft Albert Faber betekenis aan deze constatering. Hij neemt on ... De gemaakte planeet | Amsterdam University Press ... . In een meeslepend betoog geeft Albert Faber betekenis aan deze constatering. Hij neemt ons aan de hand van vele denkers mee van de Malediven naar de Andes, van Siberie naar de Oostvaardersplassen, van de allereerste steden tot aan onze technologische ... De gemaakte planeet; ISBN 9789463721219 Uitgever Amsterdam University Press Druk vanaf 1e Verschenen 25-09-2018 Taal Nederlands Bladzijden 384 pp. Bindwijze Paperback Genre Theologie, Esoterie & Filosofie. De gemaakte planeet Leven in het Antropoceen Albert Faber. We leven in ......

INFORMATIE

AUTEUR
Albert Faber
DIMENSIE
8,68 MB
BESTANDSNAAM
De gemaakte planeet.pdf

OMSCHRIJVING

We leven in het Antropoceen, het tijdperk van de mens. De invloed van de mens op het reilen en zeilen van de aarde is groter dan ooit tevoren. In een meeslepend betoog geeft Albert Faber betekenis aan deze constatering. Hij neemt ons aan de hand van vele denkers mee van de Malediven naar de Andes, van Siberië naar de Oostvaardersplassen, van de allereerste steden tot aan onze technologische toekomst. Daarbij probeert hij antwoord te geven op vragen als: Wat houdt het Antropoceen in? En hoe kunnen wij ons in de toekomst het beste tot de planeet verhouden?Zonder in pessimisme te vervallen toont Faber ons de verworvenheden van het verleden, hij beschrijft de uitdagingen van het heden en geeft een perspectief voor de toekomst.Het boek van Albert Faber draagt op wezenlijke wijze bij aan de discussie over het Antropoceen, niet alleen omdat het de contouren ervan op een bijzonder overzichtelijke wijze presenteert, maar ook omdat hij laat zien dat niets minder dan een 'maximalisatie van ideeën' nodig is. Faber betoogt dat onze tijd eerder vraagt om het vruchtbare en creatieve conflict dat bij de democratie hoort, dan om wereldwijde eensgezindheid.- René ten Bos, denker des vaderlands en auteur van Dwalen in het Antropoceen.'Sinds enkele jaren is de term 'Antropoceen' in zwang om aan te geven dat de mensheid de hele aarde heeft onderworpen. Een dergelijke constatering mag niet terloops worden gemaakt. Gelukkig geeft Faber uitgebreid en meeslepend betekenis aan het leven in het Antropoceen. Bijzonder aan dit boek is dat het zich niet schaart in de al veelvuldig te horen pessimistische boodschap van urgentie en doemdenkerij, maar dat het zoekt naar wegen voor nieuw elan. Met dit boek geeft Albert Faber een pleidooi voor ideeën en verbeeldingskracht en is alleen al daarom onmisbaar voor iedereen die de toekomst serieus neemt.'- Pieter Winsemius'Echt een prima geschreven, mooi geïllustreerd en rijk boek dat voor een heel breed publiek inzicht in het antropoceen. Het laat zowel de nuances als het onvermijdelijke ervan zien en gaat voorbij de gebruikelijke polarisaties in het dagelijkse debat over klimaat en duurzaamheid.'- prof. Derk Loorbach, hoogleraar socio-economische transities (Erasmus Universiteit Rotterdam), directeur DRIFT (Dutch Research Institute for Transitions)

Wil je het boek lezen?De gemaakte planeet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Albert Faber. Lezen De gemaakte planeet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN