Een ongeduldig verlangen

Een ongeduldig verlangen - Willem Nijholt | Northernlights300.org

...ij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken ... Recensie: Willem Nijholt - Een ongeduldig verlangen ... ... . Lees „Een ongeduldig verlangen herinneringen" door Willem Nijholt verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Het is januari 1946 als de elfjarige Willem Nijholt met zijn moeder, broer en zusje met een van de eerste repatriantensc... En nu verschijnt het autobiografische Een ongeduldig verlangen waarin Nijholt terugkeert naar zijn jeugd. De Indische Letteren waartoe dit boek zeker behoort, vormen een enclave in de Nederlandse Letteren, met schrijvers als Multatuli, Maria Dermout, Bep Vuyk, Vincent Mahieu. P.A. Daum, F. Springer en nog aardig wat anderen. Een on ... Een ongeduldig verlangen eBook door Willem Nijholt ... ... . P.A. Daum, F. Springer en nog aardig wat anderen. Een ongeduldig verlangen is een schitterend boek over een Indische jongen die opgroeit, met zichzelf worstelt en na veel omwegen toch zijn doel bereikt. Het boek is bovendien vanuit cultuurhistorisch perspectief interessant, omdat vanuit de burger en vanuit het alledaagse leven naar de geschiedenis wordt gekeken. En nu verschijnt het autobiografische Een ongeduldig verlangen waarin Nijholt terugkeert naar zijn jeugd. De Indische Letteren waartoe dit boek zeker behoort, vormen een enclave in de Nederlandse Letteren, met schrijvers als Multatuli, Maria Dermout, Bep Vuyk, Vincent Mahieu. P.A. Daum, F. Springer en nog aardig wat anderen. Een ongeduldig verlangen - Willem Nijholt aantal. In winkelmand. Categorieën: Boeken, Gay, Nederlands, Non-fictie Tags: autobiografie, gay, homo, roman. Beschrijving Beoordelingen (0) Beschrijving. In dit boek zet de bekende acteur en musicalster (1934) de lijn voort van 'Met bonzend hart', het brievenboek aan Hella Haasse* (2011). Een ongeduldig verlangen leest ook als een ode aan zijn moeder, zijn 'maatje' die hem en zijn broer en zus door het jappenkamp sleepte.' - Algemeen D...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Nijholt
DIMENSIE
8,43 MB
BESTANDSNAAM
Een ongeduldig verlangen.pdf

OMSCHRIJVING

Het is januari 1946 als de elfjarige Willem Nijholt met zijn moeder, broer en zusje met een van de eerste repatriantenschepen vanuit Indië in het ijzige en besneeuwde Nederland aankomt. Willem, ge¬boren op Java en opgegroeid in het paradijselijke Nederlands-Indië, maakte er de oorlog mee en zat drie jaar lang in een Japans inter¬neringskamp.In Een ongeduldig verlangen memoreert hij hoe hij langzaam wende aan Nederland, en schil¬dert hij met groots taalplezier prachtige portretten van familieleden bij wie hij kwam te wo¬nen in Millingen aan de Rijn. Onbeschroomd vertelt hij over zijn coming-of-agejaren en zijn ontluikende (homo)seksualiteit in het bekrompen Nederland van de jaren vijftig. En terwijl hij aan de oever van de Rijn nog maar ligt te dromen van een toneelcarrière, zijn daar steeds die aangrijpende herinneringen aan zijn moeder in het kamp en aan zijn Indische jeugd.

Wil je het boek lezen?Een ongeduldig verlangen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Nijholt. Lezen Een ongeduldig verlangen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN