Een natte hel

Een natte hel - Antonio Vieira | Northernlights300.org

...s. In Een natte hel zijn brieven en preken verzameld van Padre António Vieira (1608-1697), de Portugese jezuïet die Hollanders haatte ... Een natte hel - Antonio Vieira - 9789029592970 | Bruna.nl ... . Fernando Pessoa noemde hem de keizer van de Portugese taal, zijn biograaf Lúcio de Azevedo, de Hercules van het woord. Behalve priester was hij diplomaat, filosoof, theoloog, ziener en historicus. Adviseur van de ko Een natte hel | ISBN 9789029592970 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. In Een natte hel zijn brieven en preken verzameld van Padre António Vieira (1608-1697), de Portug ... Een natte hel - Antonio Vieira - 9789029592970 | Bruna.nl ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. In Een natte hel zijn brieven en preken verzameld van Padre António Vieira (1608-1697), de Portugese jezuïet die Hollanders haatte. Fernando Pessoa noemde hem de keizer van de Portugese taal, zijn biograaf Lúcio de Azevedo, de Hercules van het woord. Behalve priester was hij diplomaat, filosoof, theoloog, ziener en historicus. In Een natte hel zijn brieven en preken verzameld van Padre António Vieira (1608-1697), de Portugese jezuïet die Hollanders haatte. Fernando Pessoa noemde hem de keizer van de Portugese taal, zijn biograaf Lúcio de Azevedo, de Hercules van het woord. Behalve priester was hij diplomaat, filosoof, theoloog, ziener en historicus. Een natte hel. In Een natte hel zijn brieven en preken verzameld van Padre António Vieira (1608-1697), de Portugese jezuïet die Hollanders haatte. Fernando Pessoa noemde hem de keizer van de Portugese taal, zijn biograaf Lúcio de Azevedo, de Hercules van het woord. Behalve priester was hij diplomaat, filosoof, theoloog, ziener en historicus. In Een natte hel zijn brieven en preken verzameld van Padre António Vieira (1608-1697), de Portugese jezuïet die Hollanders haatte. Fernando Pessoa noemde hem de keizer van de Portugese taal, zijn biograaf Lúcio de Azevedo, de Hercules van het woord. Behalve priester was hij diplomaat, filosoof, theoloog, ziener en historicus. Bestel Een natte hel van Antonio Vieira. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Zoek. Search: Mijn account In Een natte hel zijn brieven en preken verzameld van Padre António Veira (1608-1697), de Portugese jezuïet die Hollanders haatte. Fernando Pessoa noemde hem de keizer van de Portugese taal, zijn biograaf, Lúcio de...

INFORMATIE

AUTEUR
Antonio Vieira
DIMENSIE
4,78 MB
BESTANDSNAAM
Een natte hel.pdf

OMSCHRIJVING

In Een natte hel zijn brieven en preken verzameld van Padre António Vieira (1608-1697), de Portugese jezuïet die Hollanders haatte. Fernando Pessoa noemde hem de keizer van de Portugese taal, zijn biograaf Lúcio de Azevedo, de Hercules van het woord.Behalve priester was hij diplomaat, filosoof, theoloog, ziener en historicus. Adviseur van de koning van Portugal. Gerenommeerd prediker en gewild biechtvader. Verdediger van de joden, bestrijder van de inquisitie, lansbreker voor de indianen. En vooral barok schrijver, betoogkunstenaar en goochelaar met woorden.António Vieira wordt geboren in Lissabon, maar verhuist op jonge leeftijd naar Salvador Bahia, de hoofdstad van het toenmalige Braziliaanse gewest. Daar maakt hij als jonge novice de bezetting door de Hollanders mee. In zijn jaarverslag van 1624 en 1625 schrijft hij hier uitvoerig over. In latere preken zal hij fel uithalen naar de Hollandse ketters die het door Portugal gecultiveerde Brazilië willen veroveren.Een natte hel brengt voor het eerst integrale vertalingen van beroemde teksten als Carta Anua, de Preek voor het welslagen van de Portugese wapenen tegen die van Holland en het Papel forte. Onmisbaar voor literatuurliefhebbers, minnaars van de retorica en voor wie geïnteresseerd is in (koloniale) geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Een natte hel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Antonio Vieira. Lezen Een natte hel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN