De Rechters

De Rechters - Elie Wiesel | Northernlights300.org

...erviewen door dagbladjournalisten ... De Duitse rechters kijken anders aan tegen het stimuleringsprogramma van de ECB dan het Europees Hof van Justitie, dat zich hier in 2018 nog over uitsprak ... Duitse rechters: ECB mag economie niet stimuleren met ... ... . Rechters zijn onafhankelijk. Dat betekent dat niemand hen kan vertellen welke beslissing zij moeten nemen. Maar ze mogen ook niet zomaar uit de losse pols zeggen wat zij van een zaak vinden. Rechters zijn gebonden aan het recht. Onpartijdig Als je tijdens de zitting denkt te merken dat een rechter vooringenomen en partijdig is, kan je hem wraken. DE RECHTERS Op weg van New York naar Tel Aviv moet een vliegtuig een n ... De Rechtspraak ... . Onpartijdig Als je tijdens de zitting denkt te merken dat een rechter vooringenomen en partijdig is, kan je hem wraken. DE RECHTERS Op weg van New York naar Tel Aviv moet een vliegtuig een noodlanding maken. Alle passagiers overleven de crash en vijf van hen worden opgevangen in het huis van een man die zich de Rechter noemt. ‎De Rechtvaardige Rechters halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. Al wie op deze gekke planeet in de kijker loopt, eist een hoofdrol op in dit programma. Toch zijn de Rechters onvervalste optimisten en geven ze met alle plezier een positieve draai aan het nieuws.… Er werken natuurlijk niet alleen rechters binnen de Rechtspraak, zo zijn er bijvoorbeeld bodes en griffiers. En ook advocaten en het Openbaar Ministerie nemen deel aan het proces, onder Hoofdrolspelers bij een strafzaak kun je meer over hen lezen. Er zijn verschillende soorten recht, ook wel rechtsgebieden genoemd. Volgens de rechters heeft de ECB onvoldoende duidelijk gemaakt of nadelen van het opkoopbeleid zoals de lage rente wel in verhouding staan tot de voordelen....

INFORMATIE

AUTEUR
Elie Wiesel
DIMENSIE
11,80 MB
BESTANDSNAAM
De Rechters.pdf

OMSCHRIJVING

DE RECHTERSOp weg van New York naar Tel Aviv moet een vliegtuig een noodlanding maken. Alle passagiers overleven de crash en vijf van hen worden opgevangen in het huis van een man die zich de Rechter noemt.De Rechter ontvangt de vijf passagiers op hartelijke wijze, maar naarmate de nacht vordert begrijpen ze dat hij niet zo ongevaarlijk is als hij in eerste instantie leek. Hij onderwerpt de vijf aan een verontrustend nachtelijk verhoor en wat aanvankelijk een spel lijkt, blijkt uiteindelijk bittere ernst te zijn: de Rechter deelt hun mede dat aan het eind van de nacht een van hen het leven zal moeten laten als verantwoording voor diens verleden, met alle fouten en vergissingen die tijdens dat leven gemaakt zijn. Geen van hen kan ontsnappen aan de wrede jacht op de waarheid: niet alleen de rechter confronteert de vijf passagiers met hun verleden, ook zijzelf zijn gedwongen zich vragen te stellen over het geen er in hun leven gebeurd is. Het wordt een confrontatie met overledenen en geliefden en niet tot volle wasdom gekomen hartstocht, hoop en berouw, spijt en dromen. Naarmate de uren van de nacht verstrijken, wordt elk van de vijf passagiers in toenemende mate zijn eigen rechter: in hoeverre zijn ze schuldig of onschuldig, dragen ze verantwoording of niet voor hetgeen ze gedaan en gezegd hebben? En hoe moeten ze antwoorden op de vraag van de rechter: waarom houdt u vast aan het leven?

Wil je het boek lezen?De Rechters in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Elie Wiesel. Lezen De Rechters Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN