Wat is waanzin?

Wat is waanzin? - Darian Leader | Northernlights300.org

...barstingen, toevallen of hallucinaties. Maar als waanzin nu eens helemaal niet is wat wij denken dat het is? Als het eerder regel dan uitzondering is? Als de kenmerken van waanzin niet zichtbaar zijn en eigen aan de doorsneeburger? Het boek 'Wat is waanzin - 9789023472025' van Darian Leader kopen? Bestel het boek in de webshop ... Athenaeum Boekhandel | Stille waanzin is overal ... . Wat is de betekenis van waanzin? Op Ensie, Encyclopedie sinds 1946, vind je 7 betekenissen van het woord waanzin. Door experts geschreven. Wat is waanzin E-BOOK Darian Leader. Nederlands | E-book € 12,99 + 12 punten . Uitgave Niet beschikbaar. Omschrijving. In de geschreven media, op tv, in soaps of films wordt waanzin altijd uitgebeeld als iets extreems: gewelddadige uitbarstingen, toevallen of hallucinaties. Maar als waanzin nu eens ... Krankzinnigheid - Wikipedia ... . Door experts geschreven. Wat is waanzin E-BOOK Darian Leader. Nederlands | E-book € 12,99 + 12 punten . Uitgave Niet beschikbaar. Omschrijving. In de geschreven media, op tv, in soaps of films wordt waanzin altijd uitgebeeld als iets extreems: gewelddadige uitbarstingen, toevallen of hallucinaties. Maar als waanzin nu eens ... Krankzinnigheid is een oude geneeskundige term. Men gebruikte deze term voor vrijwel alle mensen met een verstandelijke handicap en/of een psychiatrisch ziektebeeld die zich sterk afwijkend gedroegen. De letterlijke betekenis van het woord is iemand van wie de zinnen (de geest, het verstand) krank (ziek) zijn.. Geschiedenis. Voor krankzinnigheid ziet men in de middeleeuwen drie oorzaken: De waanzin is, zo zegt Moyaert, 'passio en actio tegelijk'. In de cursus maken we kennis met deze niet alledaagse interpretatie van wat waanzin is. voor wie. De cursus is voor iedereen die meer wil weten over wat waanzin is vanuit een minder alledaagse en boeiende interpretatie. In de cursus is veel ruimte voor eigen inbreng, gesprek en ... Wat is waanzin? | ISBN 9789023472025 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands)...

INFORMATIE

AUTEUR
Darian Leader
DIMENSIE
9,8 MB
BESTANDSNAAM
Wat is waanzin?.pdf

OMSCHRIJVING

In de geschreven media, op tv, in soaps of films wordt waanzin altijd uitgebeeld als iets extreems: gewelddadige uitbarstingen, toevallen of hallucinaties. Maar als waanzin nu eens helemaal niet is wat wij denken dat het is? Als het eerder regel dan uitzondering is? Als de kenmerken van waanzin niet zichtbaar zijn en eigen aan de doorsneeburger? Psychoanalyticus Darian Leader begint en eindigt zijn betoog met het geval van de Britse arts Harold Shipman, een massamoordenaar die kennelijk zo ���normaal' was dat sommige patiënten zelfs na zijn veroordeling nog door hem behandeld wilden worden. In een uiterst lucide en confronterend betoog onderzoekt Leader onopvallende krankzinnigheid en laat hij zien dat ons begrip van waanzin herziening behoeft.

Wil je het boek lezen?Wat is waanzin? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Darian Leader. Lezen Wat is waanzin? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN