Dans op de vulkaan

Dans op de vulkaan - Kathrin Aurich | Northernlights300.org

...g van en over de kunst uit de Weimar Republiek ... Rob scholte danst niet meer op de vulkaan - De Groene ... ... . De laatste dans heet het slotnummer van de musical Foxtrot. Het gaat over dansen op een vulkaan. «Allemaal om de krater», zingt Paul de Leeuw, «het rommelt overal/ De uitbarsting komt later/ met een boem en een flits en een knal». Dansen op de vulkaan is een belangrijke film voor hoofdrol speler Nils Verkooijen. Hij heeft de ziekte van dichtbij meegemaakt en heeft er dan ook alles aan gedaan om de film van de grond te krijgen. Verkooijen is absoluut ook de ster van de fi ... Dans op de vulkaan | Avondlog ... . Verkooijen is absoluut ook de ster van de film. In de jaren tachtig was hij de ultieme pomo-held en hij stond dan ook model voor de opperbacchant in Joost Zwagermans sleutelroman 'Gimmick!' Controversen stapelden zich op over zijn werken, waarin de kunst van het citeren tot het uiterste werd gevoerd. Nu is Rob Scholte 'sadder and wiser'. Hij werkt aan zijn magnum opus: een gigantisch schilderij op de Japanse kopie van het Huis ten ... Dansen op de vulkaan Lyrics: Je moet je het schompes werken / En je doet het, maar waarvoor? / Het kan elk moment gebeurd zijn / Maar ze gaan nog even door / Nog dichter bij de afgrond / Nog ... De vulkaan Taal, ten zuiden van de Filipijnse hoofdstad Manila, staat nog altijd op uitbarsten: al sinds zondag geldt gevaarniveau 4 (op een schaal van 5). Volgens de Filipijnse autoriteiten zijn ... In de Divine9 danslessen combineert ze technieken van oude (buik)dansen en Arabische cultuur met vrouwelijk leiderschap. Op zo'n mooie, sensuele manier die ik hier in het Hollandse zelden zag. Het spreekt me aan hoe ze vrouwen onderling, met elkaar, veiligheid leert voelen, letterlijk: door elkaar aan te raken. Het is een prachtig staaltje impressionisme, maar dan geschilderd met klanken. De muziek roept beelden op van een faun, een mythologisch wezen met hoorns en bokkenpoten, dat in het bos leeft. Op een zwoele middag ligt hij te mijmeren over zijn avontuurtjes met nimfen en valt in slaap op de helling van de vulkaan Etna. Nesna Hans, Scheltens & Giltay, Gebonden met linnen kaft,...

INFORMATIE

AUTEUR
Kathrin Aurich
DIMENSIE
5,99 MB
BESTANDSNAAM
Dans op de vulkaan.pdf

OMSCHRIJVING

'Dans op de Vulkaan', kunst op het snijvlak van visioen en vernietiging. De Republiek van Weimar markeert een even korte als heftige periode in de Duitse geschiedenis, waarin de extremen van kunst, politiek en wetenschap elkaar ontmoetten en bevruchtten. Een tijd van hemelbestormende dromen en van ideologische strijd in een lamgeslagen land. Dat kort daarvoor bijna was gestikt in zijn Europese heersersambities.

Wil je het boek lezen?Dans op de vulkaan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kathrin Aurich. Lezen Dans op de vulkaan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN