Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk

Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk - Marja Pruis | Northernlights300.org

...ding binnen Nederland vanaf €2,95 Gratis verzending binnen Nederland vanaf €30 ... Athenaeum Boekhandel | De Nijhoffs en ik ... . Op werkdagen vóór 14:00 besteld ... Met de enige andere persoon die op het archief zit te werken, drink ik af en toe koffie beneden. De keuze voor samenwonen, trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan, heeft gevolgen voor veel zaken. Bekijk de verschillen. Er is nog een verguisd debuut opnieuw uitgegeven, van een andere vrouwelijke auteur. Bij een andere uitgeverij, maar de timing zal geen toeval zijn: De Nijhoffs en i ... De Nijhoffs, of De Gevolgen van een Huwelijk - Marja Pruis ... ... . Bij een andere uitgeverij, maar de timing zal geen toeval zijn: De Nijhoffs en ik - of de gevolgen van een genre, Marja Pruis' biografische essayboek over A.H. Nijhoff, die in 1999 de ondertitel of de gevolgen van een huwelijk had. De Nijhoffs en ik of de gevolgen van een genre Marja Pruis • Boek • paperback. Samenvatting . Met de enige andere persoon die op het archief zit te werken, drink ik af en toe koffie beneden. Hij schrijft over het leven van Anna Blaman. Het debuut van Marja Pruis - De Nijhoffs en ik - verschijnt in een vermeerderde heruitgave, met als nieuwe ondertitel Of de gevolgen van een genre. Wij publiceren voor uit het essay dat aan de uitgave voorafgaat, Terug naar de Nijhoffs. Lees het fragment & bestel het boek bij Athenaeum. In 1999 debuteerde Marja Pruis met De Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk, een biografie van schrijfster A.H. Nijhoff, getrouwd met Martinus. Of nee, het was helemaal geen biografie, geen échte biografie, vond de biografiepolitie (die had je toen nog, ik denk te paard). Get this from a library! De Nijhoffs, of De gevolgen van een huwelijk. [Marja Pruis] -- Biografische schets van de schrijfster A.H. (Netty) Nijhoff-Wind (1897-1971), haar echtgenoot de dichter Martinus Nijhoff (1894-1953) en hun zoon, de fotograaf W.S.(Faan) Nijhoff (1916-1986). De titel van een boek wordt doorgaans pas na de voltooiing van een manuscript, vaak in samenspraak met de uitgever, bepaald. Een goede titel dekt niet alleen de lading maar heeft ook verkoopkwaliteiten. Die laatste moeten bij De Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk de doorslag hebben gegeven. Een huwelijk dat geen huwelijk was, maar wel een zoon opleverde: Faan Nijhoff, fotograferend onder de naam Stephen Storm. Moeder en zoon leidden hun eigen leven, zo ver mogelijk weg van de familie Nijhoff, die een naam hoog te houden had. Met de enige andere persoon die op het archief zit te werken, drink ik af en toe koffie beneden. Hij schrijft over het leven van Anna Blaman. Toen ik hem vroeg: 'Waarom zij?', keek hij weg, sloeg zijn ogen op naar het plafond en zei aarzelend, maar tegelijkertijd zo weloverwogen alsof hij dit al vaker had uitgesproken: 'Het is die ingehoudenheid, dat pure, en dan toch dat hele seksuele ......

INFORMATIE

AUTEUR
Marja Pruis
DIMENSIE
9,40 MB
BESTANDSNAAM
Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk.pdf

OMSCHRIJVING

'Alles wat achter me ligt, vriendschap, verantwoording, liefde en plicht, is van me afgevallen. Ik weet dat ik langs een andere weg verder moet. Ik moest je verlaten.'Aldus Netty Nijhoff in 1920 in een brief aan de man die ze net is ontvlucht. Netty Nijhoff, schrijvend onder de naam A.H. Nijhoff, was vierendertig jaar lang getrouwd met de dichter Martinus Nijhoff. Een huwelijk dat geen huwelijk was, maar wel een zoon opleverde: Faan Nijhoff, fotograferend onder de naam Stephen Storm. Moeder en zoon leidden hun eigen leven, zo ver mogelijk weg van de familie Nijhoff, die een naam hoog te houden had. Terwijl in Nederland Martinus Nijhoff laveerde tussen familiale verplichtingen en de liefde voor de letteren, runde Netty Nijhoff in Italië een pension samen met haar geliefde, Maria Tesi. Na de breuk stortte ze zich in Parijs in het avant-gardistische kunstenaarsmilieu. De naam Nijhoff bleef ze dragen, ook nadat Martinus haar eindelijk tot een scheiding wist te bewegen.Marja Pruis (1959) schreef eerder een biografische schets van de schrijfster A.H. Nijhoff en verschillende artikelen, onder andere in VRIJ NEDERLAND en DE GROENE AMSTERDAMMER. Na reacties uit de kennissen- en familiekring van Nijhoff hervatte zij haar speurtocht, die haar zou voeren over alle hobbels die het pad van de biograaf kenmerken: onwillige erfgenamen, ijdele vrienden, jaloerse echtgenotes, voortvluchtige minnaars. De Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk is het relaas van een persoonlijke queeste.

Wil je het boek lezen?Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marja Pruis. Lezen Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN