Het oog in 't zeil stedenreeks - Trefpunt Riga

Het oog in 't zeil stedenreeks - Trefpunt Riga - Jan Paul Hinrichs | Northernlights300.org

...Riga is van oudsher een modieuze, ... Reeks: Het oog in 't zeil stedenreeks; Uitgelichte categorie├źn ... Alle boeken van Jan Paul Hinrichs bij paagman.nl ... . Literatuur & Romans. Kinderboeken & Jeugdboeken. Strips. Spannende boeken. Science fiction & Fantasy. Mens & Maatschappij. In de reeks 'Literaire steden' van Het oog in 't zeil, werd onlangs het twintigste deel Sofia Express uitgegeven. De schrijver van dit deel is slavist Jan Paul Hinrichs, die op fantastische wijze deze stad in Bugarije tot literatuur verheft. Eerder schreef Hinrichs al in dezelfde reeks De Mythe van Odessa (2011) en Trefpunt Riga (2017). In ... Athenaeum Boekhandel | Trefpunt Riga, Jan Paul Hinrichs ... . Eerder schreef Hinrichs al in dezelfde reeks De Mythe van Odessa (2011) en Trefpunt Riga (2017). In de literaire stedenreeks Het oog in 't zeil, schreef slavist Jan Paul Hinrichs een prachtig deel over Riga. Eerder schreef hij delen over St. Petersburg en Odessa. Na de onafhankelijkheid van ... Amsterdam: Bas Lubberhuizen, 2001, pp. 7-15 (Het Oog in 't Zeil-Stedenreeks; 8). '"Bijzondere landgenooten" in Constantinopel. Reisindrukken uit 1896 van Marius Bauer, Gerlof van Vloten en Maurits Wagenvoort'....

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Paul Hinrichs
DIMENSIE
7,16 MB
BESTANDSNAAM
Het oog in 't zeil stedenreeks - Trefpunt Riga.pdf

OMSCHRIJVING

Trefpunt Riga peilt de literaire ziel van de stad. De Letse hoofdstad Riga is van oudsher een modieuze, kosmopolitische en muzikale handelsstad waarop Letten, Baltische Duitsers en Russen hun stempel drukten. Een melancholieke en amoureuze kant speelt de hoofdrol, met verhalen over Kurt Tucholsky, Walter Benjamin, Giuseppe Tomasi di Lampedusa en andere schrijvers die tegen de achtergrond van de imposante stad van jugendstil en art deco een grote liefde troffen. Late liefde is ook het thema van het befaamde toneelstuk Herfst in Riga van Aleksej Arboezov. Dit speelt aan het strand bij Riga, waarheen we ook de jonge Osip Mandelstam en de door de tsaar verbannen Maksim Gorki volgen.

Wil je het boek lezen?Het oog in 't zeil stedenreeks - Trefpunt Riga in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Paul Hinrichs. Lezen Het oog in 't zeil stedenreeks - Trefpunt Riga Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN