Rotterdam Oorlogshaven

Rotterdam Oorlogshaven - Jac.J. Baart | Northernlights300.org

...m Oorlogshaven' in het OorlogsVerzetsmuseum legt een donkere havenperiode bloot ... Target Rotterdam - Jac. J. Baart | Geschiedeniswinkel ... . Amateurhistoricus Jac Baart onderzocht de oorlogstijd, waarin sommige Rotterdammers ... Rotterdam Oorlogshaven: Amazon.es: Jac.J. Baart: Libros en idiomas extranjeros. Saltar al contenido principal. Prueba Prime Todos los departamentos Ir Buscar Hola, Identifícate Cuenta y listas Identifícate ... "Target Rotterdam" beschrijft de geallieerde bombardementen op Rotterdam en omgeving in de periode van 1940 tot 1945, de gehele oorlog dus. In deze tijd zijn er meer dan 300 bombardementen uitgevoerd op Rotterdam en o ... Maassluis in De Oorlog 40-45, Poortershaven, Van Erts Naar ... ... . In deze tijd zijn er meer dan 300 bombardementen uitgevoerd op Rotterdam en omgeving door de Britse RAF en de Amerikaanse Eighth Air Force, onder meer het bombardement op Rotterdam van 31 maart 1943. Baart (auteur van onder meer Target Rotterdam en Rotterdam Oorlogshaven), Joop de Jong (Diafragma Films), Louisa Balk (Stadsarchief Rotterdam), Wouter Hagemeijer (militair historicus), Marcel ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jac.J. Baart
DIMENSIE
12,32 MB
BESTANDSNAAM
Rotterdam Oorlogshaven.pdf

OMSCHRIJVING

Door het bombardement van mei 1940 raakten – in het toch al door werkloosheid geteisterde Rotterdam – 80.000 mensen dakloos en gingen vele honderden bedrijven in vlammen op. De economie had zwaar te lijden onder het feit dat koopvaardij- en passagiersschepen wegbleven. Tijdens de bezettingsjaren waren vele tienduizenden Rotterdammers dan ook min of meer afhankelijk van de belangrijkste werkgever in de regio: de Duitse Kriegsmarine.In Nederland werden ruim 800 schepen voor Duitse rekening gebouwd en circa 2.000 vaartuigen omgebouwd voor oorlogsdoeleinden. Rotterdam en omgeving leverden daaraan een aanzienlijke bijdrage. Ongetwijfeld is schaamte er de oorzaak van dat er tot op heden bijzonder weinig gepubliceerd is over deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van de stad. In Rotterdam Oorlogshaven wordt de onaangename, decennialang doodgezwegen waarheid echter boven water gehaald.Naast de scheepsbouw komt ook de haven als handels- en overslagcentrum aan bod. Ruimschoots aandacht krijgen de gespleten rederijen, met aan beide kanten schepen in de vaart. Meer dan 1.500 opvarenden daarvan zouden niet terugkeren. Uiteraard was er ook verzet; de productie van schepen werd gesaboteerd en het functioneren van de oorlogshaven belemmerd. Door onverbloemd alle aspecten van de omstreden samenwerking met de vijand aan de kaak te stellen vormt deze spraakmakende uitgave een wezenlijke aanvulling op de Rotterdamse geschiedschrijving.

Wil je het boek lezen?Rotterdam Oorlogshaven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jac.J. Baart. Lezen Rotterdam Oorlogshaven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN