Irenaeus en het oude testament

Irenaeus en het oude testament - P.L. Wansink | Northernlights300.org

...elijkheid. . Ireneüs van Lyon (Oudgrieks: Εἰρηναῖος, Eirenaios; Latijn: Irenaeus) (circa 140 - circa 202) is de eerste grote theoloog en kerkvader van de christelijke kerk, na de periode van de apostelen ... Testamenten - DoeHetZelfNotaris ... .Zijn betekenis voor de vroeg-christelijke kerk is heel groot geweest. Zijn formulering van de verzoeningsleer werd later, bij het Eerste Concilie van Nicea tot grondslag van het christendom ... Dr. Wansink onderzocht Irenaeus' uitleg van het Oude Testament Promoveren tussen de toeristen. Door J. M. D. de Heer BALLUM - Terwijl toeristen, dwalend langs dijk en duin, wandelend langs wad ... Het Oude Testa ... Ireneüs van Lyon - Wikipedia ... ... Dr. Wansink onderzocht Irenaeus' uitleg van het Oude Testament Promoveren tussen de toeristen. Door J. M. D. de Heer BALLUM - Terwijl toeristen, dwalend langs dijk en duin, wandelend langs wad ... Het Oude Testament als heilig boek. Christenen noemen de Hebreeuwse Bijbel het "Oude Testament", omdat zij geloven dat God door de komst van Christus het verbond vernieuwde en toegankelijk maakte voor niet-joden, zoals beschreven is in het Nieuwe Testament.In de (anonieme) Brief aan de Hebreeën, worden het Oude en het Nieuwe Testament met elkaar vergeleken. Read "P.L. WANSINK, Irenaeus en het Oude Testament: Gnostische en heilshistorische exegese in de tweede eeuw. Boekencentrum, Zoetermeer 2000, 268 p. ISBN 9023907310, Nederlands Archief voor Kerkgeschiedenis (in 2006 continued as Church History and Religious Culture)" on DeepDyve, the largest online rental service for scholarly research with thousands of academic publications available at your ... Irenaeus van Lyon ...

INFORMATIE

AUTEUR
P.L. Wansink
DIMENSIE
8,67 MB
BESTANDSNAAM
Irenaeus en het oude testament.pdf

OMSCHRIJVING

In de eerste eeuwen van de kerkgeschiedenis werd de snel groeiende beweging van volgelingen van Jezus Christus geconfronteerd met een eigenzinnige en originele interpretatie van het evangelie: de gnostiek. De gnostici hadden een geheel eigen kijk op het christendom. ..Een van de felste en scherpzinnigste bestrijders van de gnostici was Irenaeus van Lyon (eind tweede eeuw). In een breed opgezet vijfdelig werk bestrijdt hij de gnostici uitputtend. Centraal in het debat tussen Irenaeus en de gnosis staat de uitleg van het Oude Testament. In de optiek van de gnostici is verlossing in Christus verlossing van deze wereld. Het Oude Testament wordt door hen vooral gezien als een boek vol verwijzingen naar de geestelijke werkelijkheid. .Irenaeus ziet een heilshistorische lijn lopen van schepping naar verlossing: een God, een schepping, een geschiedenis. Hij leest het Oude Testament heilshistorisch. ..In deze kerkhistorische studie volgen we het debat tussen twee vormen van Schriftuitleg dat tot op heden niet is verstomd.

Wil je het boek lezen?Irenaeus en het oude testament in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.L. Wansink. Lezen Irenaeus en het oude testament Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN