Glas-In-Loodramen Maken

Glas-In-Loodramen Maken - Clarien Foolen | Northernlights300.org

...aken. nr. GL 379 glas in lood raam gelig twee stuks ... Glas in lood: wel of niet in dubbel glas plaatsen? | Huis ... ... . maat 71.5*136 per raam prijs per raam nr. GL 379 glas in lood raam gelig Vanaf de vroege Middeleeuwen wordt gebrandschilderd glas voornamelijk toegepast in kerken en kathedralen.Bekende voorbeelden zijn de Kathedraal van Chartres en de Nederlandse Sint-Janskerk te Gouda.. Brandschilderen is een van de vormen van glaskunst.Op oude wijze vervaardigd glas bevat allerlei afwijkingen zoals strepen, verschil in dikte of luchtbelletjes, waardoor de invallende lichtstralen ... Ik heb bij de de glashandel voorzet ramen op ma ... Vind glas in lood in Glas en Ramen op Marktplaats ... ... Ik heb bij de de glashandel voorzet ramen op maat laten maken in aluminium frames. Je kan de aluminium frames in iedere RAL kleur laten spuiten! De achterkant van de frames hebben rubbers die op het kozijn drukken en het geheel luchtdicht maken. Schroeven worden bijgeleverd. Glas in lood is ontstaan in de tijd dat men geen grote glasplaten kon maken. Noodgedwongen maakte men kleine stukjes glas aan elkaar, met materiaal wat in die tijd beschikbaar was. ... In de jaren '70 zijn veel glas in loodramen vervangen door enkele ruiten van blank glas. Glas in loodramen Glas in lood is een bijzonder oud fenomeen. Het gebeurde veel in de middeleeuwen, omdat glazenmakers destijds nog geen ruiten konden maken van blank glas op groot formaat. De structuur was daar te zwak voor. De glas in loodramen waren vooral te vinden in kerken en grote herenhuizen en waren ook teken van hoe welgesteld iemand was. Glas in lood voor deuren, erkerramen en en-suite deuren. Glas in lood heeft een prachtige lichtinval en geeft een unieke sfeer aan uw huis, kerk of kantooromgeving en kan ook worden toegepast om inkijk te beperken. Glas in lood gevat in isolatieglas is geschikt voor ramen en deuren naar buiten toe. 22-feb-2016 - interieur woning . Bekijk meer ideeën over Glas in lood, Glas, Ramen. Evenals de mozaïeken zijn de glas-in-loodramen tussen 1925 en 1927 ontworpen door Antoon Molkenboer (1872-1960). Hij deed dit in samenwerking met Cristiaan N.E. de Moor (1899-1981) en ze zijn gemaakt door de Haagse glazenier en tekenaar Louis F. Asperslagh (1893-1949), in wiens atelier in de Tollensstraat ook de zetting in lood plaatsvond. Cursus Glas-in-Loodramen Maken. Docent: Monique Wijnschenk . In deze cursus leer je zelf een glas-in-lood raam maken. Eerst maak je een tekening, die je vervolgens overzet op sjabloonkarton. Na het uitknippen van de tekening kun je beginnen met het uitsnijden om daarna het glas in lood te zetten....

INFORMATIE

AUTEUR
Clarien Foolen
DIMENSIE
11,43 MB
BESTANDSNAAM
Glas-In-Loodramen Maken.pdf

OMSCHRIJVING

Glas-in-loodramen worden meestal geassocieerd met oude huizen, maar ook in nieuwe huizen kiest men steeds vaker voor een glas-in-loodraam. Het warme gekleurde licht dat door zo'n raam naar binnen valt, geeft een warme sfeer in huis. Dit boek laat zien hoe zo'n raam zelf gemaakt kan worden. Stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe het raam wordt ontworpen, het glas gesneden, en hoe het lood gezet moet worden. Van de vele prachtige voorbeelden zijn de patronen in het boek opgenomen. Dit boek is een weerslag van de jarenlange leservaring van de auteur, Clarien Foolen.

Wil je het boek lezen?Glas-In-Loodramen Maken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Clarien Foolen. Lezen Glas-In-Loodramen Maken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN