Boeddha Leeft, Christus Leeft

Boeddha Leeft, Christus Leeft - Thich Nhat Hanh | Northernlights300.org

...esaputta leefde. De Kalama's vertellen hem : Thich Nhat Hanh, Jezus en Boeddha als broeders: dialoog tussen boeddhisme en christendom, Rotterdam 2011, 160p ... Boeddhisme - KPN ... . De Vietnamese auteur, bekend als zenleraar en vredesactivist, presenteert met dit boek een vervolg op zijn eerdere, succesvolle publicatie 'Boeddha leeft, Christus leeft'*. "Christus onze hoop, hij leeft, en hij is de mooiste jeugd van deze wereld!" Dit begin werkt de paus uit in negen hoofdstukken. Gods woord over jongeren (1), en Jezus-Christus altijd jong (2) richten de blik op de H. Schrift. Ook als Christus in je leeft, blijf je wel degelijk iem ... Boeddha leeft, Christus leeft - De Maanhoeve ... . Gods woord over jongeren (1), en Jezus-Christus altijd jong (2) richten de blik op de H. Schrift. Ook als Christus in je leeft, blijf je wel degelijk iemand met een eigen naam. Christus duwt je niet kopje onder zodat jij geen adem meer kunt halen, integendeel, als Hij in je leeft kun pas echt vrij ademen. Christus veegt je naam niet van het bord, integendeel, Hij schrijft je naam als nieuw met een calligrafeerstift. Het boeddhisme is een levensbeschouwelijke en religieuze stroming die volgens de overlevering werd gesticht door Gautama Boeddha, de "historische Boeddha", die volgens de overlevering in de 6e en 5e eeuw v.Chr. in het noorden van India leefde. Boeddhisme ontstond uit lokale religieuze tradities, en in interactie met ritualistische en ascetische stromingen binnen het Brahmanisme, een van de ... Boeddha leeft,... Boeddha leeft, Christus leeft. Zet op verlanglijst. Bekijk exemplaren. Paperback Vanaf € 6,00 Licht op de aura 9789023007319. Ons fysieke lichaam bestaat binnen een groter lichaam, een menselijk energieveld of aura, het voertuig waarmee we onze ervaringen creeren--ook gezondheid en ziekte....

INFORMATIE

AUTEUR
Thich Nhat Hanh
DIMENSIE
4,7 MB
BESTANDSNAAM
Boeddha Leeft, Christus Leeft.pdf

OMSCHRIJVING

De internationaal bekende zenmonnik Thich Nhat Hanh neemt al decennia lang deel aan de dialoog tussen de twee grootste levende contemplatieve tradities, en ontdekt in het christendom een schoonheid die alleen een buitenstaander kan overbrengen. In helder, beschouwend proza onderzoekt hij de sacraliteit en het mededogen die de twee tradities gemeen hebben, en hernieuwd ons inzicht in beide. 'Op het altaar in mijn huis in Frankrijk staat zowel een afbeelding van Boeddha als één van Jezus', zegt hij, 'en ik kan hen allebei als mijn spirituele voorouders ervaren.'Wie altijd heeft gedacht dat christendom en boeddhisme filosofisch even ver van elkaar afstaan als hun stichters geografisch, wacht in dit boek een aardige verrassing. In Boeddha leeft, Christus leeft, trekt Thich Nhat Hanh opmerkelijke parallellen tussen beide tradities waardoor ze hand in hand een zelfde bevrijdende weg bewandelen. In het christendom herkent hij in de helende kracht van de Heilige Geest wat in het boeddhisme wordt aangeduid als de bevrijdende werkzaamheid van oplettende aandacht en aanwezigheid. In het boeddhisme herkent hij de christelijke liefde in de vorm van het onvoorwaardelijke mededogen met alle levende wezens. Beide tradities beklemtonen bovendien het belang van spirituele beoefening en gemeenschapszin.De draad die de verschillende onderwerpen van dit boek aaneenrijgt, is dezelfde als die welke boeddhisme en christendom met elkaar verbindt: aandacht. Aan de hand van verrassende anekdotes, tekstverwijzingen en leringen uit beide religies laat Thich Nhat Hanh zien hoe het ontwikkelen van aandacht een integraal onderdeel is van iedere levende spirituele traditie, en hoe we dit ons zelf eigen kunnen maken. Hij is er niet op uit theologische en rituele verschillen uit te vlakken, maar vindt het belangrijk te wijzen op de diepere eenheid die schuilgaat achter en voorbij de letter van de tekst.

Wil je het boek lezen?Boeddha Leeft, Christus Leeft in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thich Nhat Hanh. Lezen Boeddha Leeft, Christus Leeft Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN