God in de Koran

God in de Koran - Jack Miles | Northernlights300.org

...spel mee te spelen. Door te kiezen voor het bespreken van de ons bekende Bijbelse figuren in de Koran komen we tot verrassende inzichten en krijgen we een andere visie op Allah ... Athenaeum Boekhandel | God in de Koran, Jack Miles ... . Een verhelderend werk. Jack Miles - God in de Koran. Uit het Engels vertaald (God in the Qur'ran) door Arian Verheij. ISBN 978-90-253-0985-5, 312 pagina's, € 22,50. De Koran bestaat uit 114 soera's (hoofdstukken), die weer onderverdeeld zijn in 6226 ayat (verzen). Uitgezonderd het soera 'Het Berouw' beginnen alle soera's in de Koran met 'Bismillah ar-Rahmaan ar-Rahiem': 'In de naam van God, de genadevolle, de Barmhartige' Ontstaan van ... God in de Koran - Zinspiratie ... . Uitgezonderd het soera 'Het Berouw' beginnen alle soera's in de Koran met 'Bismillah ar-Rahmaan ar-Rahiem': 'In de naam van God, de genadevolle, de Barmhartige' Ontstaan van de Koran De auteur. Jack Miles is emeritus professor in de taalkunde en religiewetenschap. In 1996 schreef hij het boek 'God, een biografie' over God in de Tenach, en won daarmee een Pulitzerprijs. God in de Koran is zonder enige religieuze vooringenomenheid geschreven. Dit boek richt zich nadrukkelijk tot lezers van alle godsdienstige en niet-godsdienstige stromingen. Het enige wat van de lezer gevraagd wordt is de bereidheid om zijn of haar ongeloof tijdelijk opzij te zetten en het spel mee te spelen. God in de Koran is zonder enige religieuze vooringenomenheid geschreven. Dit boek richt zich nadrukkelijk tot lezers van alle godsdienstige en niet-godsdienstige stromingen. Het enige wat van de lezer gevraagd wordt is de bereidheid om zijn of haar ongeloof tijdelijk opzij te zetten en het spel mee te spelen. God in de Koran is zonder enige religieuze vooringenomenheid geschreven. Dit boek richt zich nadrukkelijk tot lezers van alle godsdienstige en niet-godsdienstige stromingen. Het enige wat van de lezer gevraagd wordt is de bereidheid om zijn of haar ongeloof tijdelijk opzij te zetten en het spel mee te spelen. God in de Koran is zonder enige religieuze vooringenomenheid geschreven. Dit boek richt zich nadrukkelijk tot lezers van alle godsdienstige en niet-godsdienstige stromingen. Het enige wat van de lezer gevraagd wordt is de bereidheid om zijn of haar ongeloof tijdelijk opzij te zetten en het spel mee te spelen. Musa (Arabisch: موسى , Moesa) is in de islam een boodschapper en profeet die door God naar de kinderen van Israël is gezonden. Musa is tevens de boodschapper van de Tawrat.Hij staat in de Bijbel bekend als Mozes.. Musa komt in meer dan een derde van alle soera's voor. Hiermee is hij de meest genoemde Bijbelse figuur in de Koran. De Koran (Arabisch: Al Quran) is het heilige boek van de moslims.. De moslims geloven dat de profeet Mohammed (moslims schrijven achter de namen van profeten vrede zij met hem) in het jaar 611 in de grot Hira de engel Gabriël ontmoette. Ze geloven dat Allah de volgende ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jack Miles
DIMENSIE
12,67 MB
BESTANDSNAAM
God in de Koran.pdf

OMSCHRIJVING

Wie is Allah? Wat maakt hem bijzonder? Wat wil hij? Op deze vragen probeert Jack Miles een antwoord te geven. Vanuit een literair standpunt en met grote belezenheid analyseert Miles de Koranverhalen over personen die ook uit de Bijbel bekend zijn, zoals Adam en Eva, Abraham, Mozes, Maria en Jezus. Omdat Allah in de Koran voortdurend zelf aan het woord is, zeggen die verhalen veel over hem.Allah gaat ervan uit dat zijn profeet Mohammed de Bijbelse overleveringen kent. Hij corrigeert wat daarin volgens hem niet klopt en vult aan wat joden en christenen verloren hebben laten gaan. Uit de aanvullingen en correcties in de Koran komt Allah naar voren als een god die weet wat hij wil, namelijk exclusieve aanbidding door alle mensen. Daarbij vergeleken is de God van de Bijbel een vat vol tegenstrijdigheden.God in de Koran is zonder enige religieuze vooringenomenheid geschreven. Dit boek richt zich nadrukkelijk tot lezers van alle godsdienstige en niet-godsdienstige stromingen. Het enige wat van de lezer gevraagd wordt is de bereidheid om zijn of haar ongeloof tijdelijk opzij te zetten en het spel mee te spelen. Het uiteindelijke doel: kennismaken met elkaars tradities, zodat we in vrede kunnen leven.

Wil je het boek lezen?God in de Koran in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jack Miles. Lezen God in de Koran Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN