De naakte perenboom

De naakte perenboom - Rudie Rotthier | Northernlights300.org

...ich verzette tegen berouw en zich hard maakte voor de idee dat vrijheid en inzicht samenvallen ... Ebook ePUB: De naakte perenboom - geschreven door Rudie ... ... . Die schrijver was Spinoza, het Betreffende boek was Ethica. Rotthier gaat in De naakte perenboom op zoek naar Spinoza, naar de betekenis van zijn werk, en naar het land waarin dat werk ontstond, Nederland. Jaren geleden las Rudi Rotthier een onbegrijpelijk boek waarin de schrijver zich verzette tegen berouw en zich hard maakte voor de idee dat vrijheid en inzicht samenvallen. Die schrijver was Spinoza, het betreffende boek was Ethica. Rotthier gaat in De naakte peren ... bol.com | De naakte perenboom (ebook), Rudie Rotthier ... ... . Die schrijver was Spinoza, het betreffende boek was Ethica. Rotthier gaat in De naakte perenboom op zoek naar Spinoza, naar de betekenis van zijn werk, en naar het land waarin d De zogenaamde zwarte bladzijden van Spinoza, over de vrouw die geen rol heeft in het democratisch bestuur (slot van de Tractatus Politicus), komen een paar keer terug in het mooie boek De naakte perenboom van Rudi Rotthier. De auteur zelf biedt een charmante interpretatie. Rotthier gaat in 'De naakte perenboom' op zoek naar Spinoza, naar de betekenis van zijn werk, en naar het land waarin dat werk ontstond, Nederland. De ontdekkingsreis leidt van de woonplaatsen van Spinoza naar Almere (`de meest spinozistische stad van Nederland ), naar Waddinxveen (het dieptepunt van het land), naar Deventer en Zwolle. De naakte perenboom | ISBN 9789045025544 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De naakte perenboom 2013-08-28 De Nederlandse filosoof Spinoza 'hangt in de lucht' en kent een merkbaar groeiende belangstelling, maar Nederland lijkt zich tegelijk wat af te keren van de vrijheid van meningsuiting en tolerantie die in diens werk bepleit worden. Rudi Rotthier De naakte perenboom. op reis met Spinoza. Gedrukt boek . Een Vlaamse journalist reist al lezend door Nederland, op zoek naar de achtergronden van het denken van Spinoza (1632-1677). Genre Non-Fictie Onderwerpen...

INFORMATIE

AUTEUR
Rudie Rotthier
DIMENSIE
8,21 MB
BESTANDSNAAM
De naakte perenboom.pdf

OMSCHRIJVING

Jaren geleden las Rudi Rotthier een onbegrijpelijk boek waarin de schrijver zich verzette tegen berouw en zich hard maakte voor de idee dat vrijheid en inzicht samenvallen. Die schrijver was Spinoza, het betreffende boek was Ethica. Rotthier gaat in De naakte perenboom op zoek naar Spinoza, naar de betekenis van zijn werk, en naar het land waarin dat werk ontstond, Nederland. De ontdekkingsreis leidt van de woonplaatsen van Spinoza naar Almere, naar Waddinxveen, naar Deventer en Zwolle. Terwijl hij reist langs rechte wegen ontdekt en toont Rotthier zijn wellicht kronkelige versie van Spinoza, iemand die de mislukking een kans gaf, en met de mislukking een democratie.

Wil je het boek lezen?De naakte perenboom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rudie Rotthier. Lezen De naakte perenboom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN