Vorstelijke Loire

Vorstelijke Loire - Jeroen Sweijen | Northernlights300.org

...met flappen Prijs: € 22,50 Excl. BTW €20,64 Vorstelijke Loire (Paperback) ... Vorstelijke Loire | Bibliotheek Halen ... . Van Beaugency tot Béhuard stroomt de Loire loom en majestueus door het West-Franse landschap. Zij gedraagt zich waarlijk... vorstelijke loire. inleiding. LANGZAME LOME LOI RE Hé, een bankje aan het water. Laten we daar eens gaan zitten, op ons gemak, kijken naar het water dat hier al eeuwen voorbij stroomt. De Loire is de laatste ongetemde grote rivier van Europa, waar grote schepen nooit vat op kregen en de platte gabares en toues nog stil op dobberen. De rivier staat symbool voor de douceur de vivre, die de dichter Joachim du ... Vorstelijke Loire | Reinders Oisterwijk B.V. ... . De rivier staat symbool voor de douceur de vivre, die de dichter Joachim du Bellay al boven Rome verkoos. De Loirevallei leent zich uitstekend voor een vorstelijk...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeroen Sweijen
DIMENSIE
12,57 MB
BESTANDSNAAM
Vorstelijke Loire.pdf

OMSCHRIJVING

Van Beaugency tot Béhuard stroomt de Loire loom en majestueus door het West-Franse landschap. Zij gedraagt zich waarlijk als een vorst en bepaalt al eeuwenlang het levensritme van de inwoners. Leonardo da Vinci, François Rabelais en Sint Maarten drukten elk hun eigen stempel op deze gevarieerde streek vol zacht glooiende heuvels, vele kastelen, vruchtbare wijngaarden, verrassende bossen en steile tufsteenkliffen met grotwoningen. De steden Blois, Amboise, Tours, Saumur en Angers hebben elk hun eigen karakter en het machtige water is altijd dichtbij.De Loire is de laatste ongetemde grote rivier van Europa, waar grote schepen nooit vat op kregen en de platte gabares en toues nog stil op dobberen. De rivier staat symbool voor de douceur de vivre, die de dichter Joachim du Bellay al boven Rome verkoos.Deze reisgids neemt u mee langs de Loirevallei, Van schrijver en Frankrijkkenner Jeroen Sweijen (1974) verscheen eerder in de PassePartout reisgidsen reeks al Haute Bretagne. Hij is als redacteur verbonden aan de bekende Frankrijktijdschriften En Route en Maison en France, waarin hij schrijft over Frankrijk in het algemeen en West-Frankrijk in het bijzonder.

Wil je het boek lezen?Vorstelijke Loire in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeroen Sweijen. Lezen Vorstelijke Loire Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN