Terug uit de Witte Hel

Terug uit de Witte Hel - Adwin de Kluyver | Northernlights300.org

...r krijgsgevangenschap in Siberië wordt veroordeeld ... Adwin de Kluyver Terug uit de witte hel - bibliotheek.nl ... . Hij wordt, samen met 2000 andere krijgsgevangenen, in een loodmijn tewerkgesteld onder erbarmelijke omstandigheden. Bestel Terug uit de Witte Hel van Adwin de Kluyver. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Terug uit de Witte Hel | ISBN 9789460030741 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Adwin de Kluyver Terug uit de witte hel. hoe pool ... Terug uit de witte hel - YouTube ... . Adwin de Kluyver Terug uit de witte hel. hoe poolreiziger Sjef van Dongen een nationale held werd. Gedrukt boek . Reconstructie van het leven van Sjef van Dongen, een Nederlandse poolreiziger die in 1928 deelnam aan een reddingsoperatie op de Noordpool, maar uiteindelijk zelf gered moest worden. Terug uit de Witte Hel onthult in een weergaloos spannend verhaal hoe Nederland een poolheld kreeg. Op ingenieuze wijze verweeft Adwin de Kluyver de persoonlijke geschiedenis van Sjef van Dongen met het grotere verhaal van Nederland tijdens het interbellum een tijd waarin ons land wel een nationale held kon gebruiken. Hun luchtschip, de Italia, is na Terug uit de Witte Hel, Adwin de Kluyver - Paperback - 9789460030741 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Terug uit de Witte Hel van Adwin de Kluyver, 9789460030741 voor € 22,99 bij Boom Geschiedenis. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. Terug uit de Witte Hel - Adwin de Kluyver - Voordelen van bookspot dé online boekwinkel boeken op werkdagen voor 23.00 Uur besteld, morgen in huis wordt vip en bespaar tot 20. Nieuw Verzenden. € 22,99 Gisteren. Bezoek website Gisteren. BookSpot Heel Nederland Bezoek website. 17-sep-2016 - Bekroond met de Zeeuwse Boekenprijs 2016! Spitsbergen, 1928 . De jonge Nederlander Sjef van Dongen begeeft zich met een hondenslee op het smeltende poolijs. Zijn doel: het redden van de Italiaanse generaal Umberto Nobile en zijn bemanning die op het ijs vastzitten. Hun luchtschip, de Italia, is na het bereiken van de N…...

INFORMATIE

AUTEUR
Adwin de Kluyver
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Terug uit de Witte Hel.pdf

OMSCHRIJVING

Spitsbergen, 1928 . De jonge Nederlander Sjef van Dongen begeeft zich met een hondenslee op het smeltende poolijs. Zijn doel: het redden van de Italiaanse generaal Umberto Nobile en zijn bemanning die op het ijs vastzitten. Hun luchtschip, de Italia, is na het bereiken van de Noordpool neergestort.De redding van Nobile en zijn manschappen ontaardt in een internationale prestigestrijd. Terwijl Sjef onderweg is met zijn slee, sturen de Russen twee ijsbrekers; de Zweden, Noren, Amerikanen, Finnen en Fransen zetten schepen en vliegtuigen in. Meer dan honderd journalisten volgen vanaf Spitsbergen deze grootste reddingsoperatie uit de poolgeschiedenis.Na vier weken zoeken wordt Sjef uitgeput, hongerig en onderkoeld uit de ‘witte hel’ gered. Hij heeft de Italianen niet gevonden. Om te overleven, heeft hij tijdens zijn barre tocht twee van zijn sledehonden moeten opeten. Maar mislukking of niet, terug in Nederland staat een enorme menigte de poolreiziger op te wachten.Terug uit de Witte Hel onthult in een weergaloos spannend verhaal hoe Nederland een poolheld kreeg. Op ingenieuze wijze verweeft Adwin de Kluyver de persoonlijke geschiedenis van Sjef van Dongen met het grotere verhaal van Nederland tijdens het interbellum – een tijd waarin ons land wel een nationale held kon gebruiken.

Wil je het boek lezen?Terug uit de Witte Hel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Adwin de Kluyver. Lezen Terug uit de Witte Hel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN