Glassplinters

Glassplinters - Leo Feijten | Northernlights300.org

...34 . Ik wilde net een pakje crackers gaan pakken ... Kinderen van Versteeg - Het Spoorwegmuseum ... . Ik woon in een studentenhuis en daar ligt de tafel meestal vol met vanalles qua eten etc en dus ook pakjes crackers. Glassplinters zijn vaak zo klein, dat je ze met een bezem niet kunt opvegen. Dat is gevaarlijk, want de splinters kunnen (kinder)voeten of de poten van huisdieren lelijk verwonden. Wie geen risico wil nemen, bevochtigt een dot watten en drukt deze millimeter voor millimeter op de plaats des onheils tegen de grond. Waarschuwing: glassplinters in kaasblokjes . 2 ... Splinter in vinger, hand of voet | Mens en Gezondheid ... ... . Waarschuwing: glassplinters in kaasblokjes . 29-09-2017 Wibra waarschuwt voor gevaarlijke 'Stopcontact beveiliging' Wibra waarschuwt voor gevaarlijke 'Stopcontact beveiliging' 26-09-2017 Mora roept Groentenloempia's terug, snacks bevatten ham en kip Mora roept Groentenloempia's terug, snacks bevatten ham en kip. 26-09-2017 ... Waarschuwing: in potten gestolen broodbeleg kunnen glassplinters zitten. De potten chocopasta en speculoos die illegaal op Facebook zijn verhandeld, bevatten mogelijk glassplinters....

INFORMATIE

AUTEUR
Leo Feijten
DIMENSIE
6,53 MB
BESTANDSNAAM
Glassplinters.pdf

OMSCHRIJVING

Met de hoop Horst een betere jeugd te bezorgen, stuurden zijn ouders hem kort na de Kristallnacht in 1938 naar familie in Arnhem, ver buiten het bereik van de nazi's. Althans… dat dachten ze. Helaas verliep het allemaal anders. Tijdens de Duitse bezetting beleefde Horst – inmiddels Hans genoemd – een déjà vu van zijn prille jeugd. Maar het zou nog erger worden… Een pleeggezin in Tilburg waar hij later werd opgenomen, kreeg de oproep naar kamp Vught te gaan. Horst, zijn pleegzus Roosje en zijn pleegouders moesten kort daarna vertrekken met kindertransporten op 6 en 7 juni 1943. Zijn andere pleegzus, Martha Mozes, mocht blijven in kamp Vught om te werken in het Philips-Kommando en werkte aan de knijpkattenband en radiolampen voor de nazi's. Uiteindelijk overleefde zij als enige van het gezin de oorlog. Martha heeft haar verleden nooit helemaal kunnen verwerken. Ze kon niet bevatten dat Horst en Roosje niet eens volwassen mochten worden. Feijten sprak haar vaak en deed met Martha en anderen onderzoek naar haar verleden. Hij nam diverse interviews met betrokkenen af, bezocht archieven en historische plaatsen. Na Martha's dood zette hij dit onderzoek voort, met als resultaat dit boek.

Wil je het boek lezen?Glassplinters in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leo Feijten. Lezen Glassplinters Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN