Creatief Proza

Creatief Proza - Jos Van Thienen | Northernlights300.org

...lk genre dan ook. Lees meer; Creatief schrijven (Fictie 3) Niveau Gevorderd Duur 12 weken ... Proza - Wikipedia ... . Tijd voor het echte werk. Ga met je eigen manuscript aan de slag terwijl je jouw ... Cursus creatief schrijven Tijdens de lessen krijg je inspirerende schrijfopdrachten proza, poëzie en non-fictie, leer je associatie- en schrijftechnieken en behandelen we een beetje theorie. Het creatieve proces en het plezier in schrijven staan voorop! Je krijgt constructieve feedback van medecursisten en van de docent. Online Proefles. Om je een indruk te geven hoe wij werken, organiseert de Schrijversaca ... Creatief.nl - creatieve workshops en uitjes vanaf 2 personen ... . Online Proefles. Om je een indruk te geven hoe wij werken, organiseert de Schrijversacademie regelmatig proeflessen. Je krijgt van tevoren een opdracht en gaat dan tijdens de proefles aan de slag met een schrijfopdracht, met instructies van de docent. De cursus Creatief Schrijven 2 is bedoeld voor mensen die eerder een schrijfcursus volgden of die al schrijfervaring hebben. Deze cursus besteedt aandacht aan proza en poëzie, maar het accent ligt op proza. De belangrijkste onderwerpen in de cursus zijn: - hoe begin je te schrijven (gestructureerd, associatief)...

INFORMATIE

AUTEUR
Jos Van Thienen
DIMENSIE
9,41 MB
BESTANDSNAAM
Creatief Proza.pdf

OMSCHRIJVING

Creatief Proza 1e druk is een boek van Jos Van Thienen uitgegeven bij Garant. ISBN 9789044122756 Onderwijs en creativiteit rijmen niet. Je hoort het wel meer: het onderwijs onderdrukt de creatieve energie. Het basisonderwijs laat nog ruimte voor de creatieve ontplooiing van kinderen. Maar ook daar sijpelen rechtlijnigheid en conformisme geleidelijk binnen. Kinderen leren er binnen de lijntjes te kleuren.Eenmaal hogerop krijgen die lijntjes de strakke contouren van clich s en vaste schema s. Convergent denken neemt de plaats in van creatief denken.En toch. Bijna algemeen erkennen we creativiteit als een belangrijk persoonlijkheids kenmerk. Alleen ontbreekt het ons vaak aan creatieve branie om daar daadwerkelijk iets aan te doen. Het vraagt nu eenmaal ondernemingslust en zin voor avontuur om gebaande wegen te verlaten en het terrein te betreden waar intu tie, expressie, exploratie en inspiratie thuishoren.Wie is er bang van creativiteit? Dit boek maakt alvast de weg vrij. Het nodigt taaldocenten uit om te volgen: om creatieve schrijfopdrachten een vooraanstaande plaats te geven in hun lessen en op deze manier de creatieve mogelijkheden van jongeren te verruimen. Creatief schrijven om beter te schrijven, dat vooral, en om te groeien, dat ook. Te groeien in creativiteit.Creatief proza is in de eerste plaats bedoeld voor voortgezet/secundair onderwijs, maar is ook uitermate geschikt voor schrijfdocenten en cursisten, studenten in de lerarenopleiding en leraren in de hoogste jaren van het basisonderwijs.

Wil je het boek lezen?Creatief Proza in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jos Van Thienen. Lezen Creatief Proza Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN