Slauerhoff

Slauerhoff - Arne Zuidhoek | Northernlights300.org

...en bij hem terecht met hun 'mannenkwalen', het resultaat van de uitstapjes in exotische havensteden waar het schip aanmeerde ... Springlevend is de poëzie van Slauerhoff (vijf sterren ... ... . J. Slauerhoff, 'Alleen de havens zijn ons trouw', verzorgd door K. Lekkerkerker. uitg. Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam 1992, 198 blz. - 34,90. Deel 1 (1947) - J. Slauerhoff. Vorige Volgende [p. 34] De Zee . De zee, het eenige leven dat strekt . Van begin tot einde - Terwijl alle andre, voor kort gewekt, Gedwee en weerloos verdwijnen - Geeft in. eeuwige breking . De groote, zachte verzeekring . Dat, wanneer allen versterven, verstijven, Zij bevallig zal blijven. Ove ... J. Slauerhoff, 'Alleen De Havens Zijn Ons Trouw' ... . eeuwige breking . De groote, zachte verzeekring . Dat, wanneer allen versterven, verstijven, Zij bevallig zal blijven. Over het gedicht. De dichter Slauerhoff voelde zich niet thuis in Nederland, maar zijn vele reizen konden evenmin de onrust in zijn ziel blussen. Dat zou je in ieder geval kunnen concluderen uit veel van zijn gedichten. Ook zijn gedicht Outcast gaat over dit thema. Het gedicht is een sonnet. J. Slauerhoff Geboren te: Leeuwarden, 15-09-1898 Gestorven te: Hilversum, 05-10-1936 Volledige naam: Jan Jacob Slauerhoff Naamsvarianten: J.J. Slauerhoff; Jan ... Slauerhoff reisde veel (onder meer als scheepsarts) en werkte tussendoor periodes aan land. Hij was echter zeer veel ziek en maakte veel ellende mee (overlijden van zijn enige kind, echtscheiding). Hij schreef veel over onderwerpen als het verlangen (naar zee), maar je toch nooit ergens thuis voelen, rusteloosheid, onvrede met het leven, heimwee naar andere plekken en tijden. Slauerhoff werkte van 1933 tot 1935 als huisarts in Tanger. Slauerhoff was een romanticus, niet zoetig of sentimenteel, maar weerbarstig en demonisch. Terugkerende thema's in zijn werk zijn de zee, de vrouw en het verleden. Hij had de reputatie van een sloddervos en een dwarsdrijver. Het werk van Slauerhoff is duidelijk autobiografisch. "Jan Jacob Slauerhoff (Leeuwarden, 15 september 1898 - Hilversum, 5 oktober 1936), auteursnaam J. Slauerhoff, was een van de belangrijkste Nederlandse dichters en romanschrijvers van het interbellum. Boeken van J. Slauerhoff lezen? Boeken van J. Slauerhoff koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis retourneren 30 dagen bedenktijd Snel in huis Slauerhoff is geen gemakkelijk man: hij zoekt bescherming, maar zet zich daar ook weer tegen af. Tijdens zijn studie heeft hij veel vijanden gemaakt in de medische wereld. Zijn ouders zien hem het liefst als gevestigd huisarts in een stadje in de buurt, maar hij wordt scheepsarts bij een rederij die op Nederlands-Indië vaart. De Slauerhoffbrug is een brug in Leeuwarden in de Nederlandse provincie Friesland.. Beschrijving. De brug is een staartbrug, dit is een basculebrug waarbij het scharnierpunt niet onder het wegdek zit, maar op pylonen die aan één kant van de brug staan. Als d...

INFORMATIE

AUTEUR
Arne Zuidhoek
DIMENSIE
7,35 MB
BESTANDSNAAM
Slauerhoff.pdf

OMSCHRIJVING

Over het leven van Jan (Johannes) Slauerhoff is veel bekend en gepubliceerd. Daarbij bleven de schepen waarop hij voer en de rol die zij in zijn leven speelden, in de schaduw. In dit boek wordt deze lacune gevuld en wordt ingegaan op verdere aspecten van de maritieme wereld die Slauerhoff tot inspiratie strekten. De samensteller voer als matroos en passagier op de kusten die Slauerhoff als scheepsarts en passagier frequenteerde. Zuidhoek is bij dezelfde rederijen in dienst geweest als Slauerhoff een halve eeuw daarvoor.Arne Zuidhoek studeerde aan de Rijks Academie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam en schreef een derrigtal boeken over maritieme onderwerpen.Na tal van reizen is het of een waas ’t Bekende aan land ombult, men is alleen En hoort bij ’t schip en houdt het met het water.Jullie, mensen van NederlandDie makkelijk levenLand van scheepvaartWat denken jullieWil je weten van de zee?

Wil je het boek lezen?Slauerhoff in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arne Zuidhoek. Lezen Slauerhoff Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN