De eeuw van Xi

De eeuw van Xi - Stefan Blommaert | Northernlights300.org

...bij Rakuten Kobo. Hoe moeten we reageren op de toenemende invloed van China? In De eeuw van Xi vertelt Stefan Blommaert op meeslepende wij ... Boek: De eeuw van Xi - Geschreven door Stefan Blommaert ... ... De eeuw van Xi Hoe China onze toekomst bepaalt Stefan Blommaert Xi is 'in': het boek van Dams is pas op de markt, nu komt dit van VRT-journalist Blommaert. Hij verbleef in Beijing vanaf het aantreden van Xi in november 2012 tot 2014. Blommaert wil een aantal negatieve vooroordelen counteren, maar begint wel met het autoritaire systeem, de repressie van dissidenten, het gebrek aan vrijheden. In De eeuw van Xi vertelt Stefan Blommaert op meeslepende wijze de verhalen die we nodig hebben om beter te begrijpen wat er met China a ... De eeuw van Xi - Stefan Blommaert | Uitgeverij: Polis ... . In De eeuw van Xi vertelt Stefan Blommaert op meeslepende wijze de verhalen die we nodig hebben om beter te begrijpen wat er met China aan de hand is. Wij in het Westen bekijken China vaak scheef: communisten die kapitalisten willen zijn en het niet zo nauw nemen met mensenrechten. In De eeuw van Xi vertelt Stefan Blommaert op meeslepende wijze de verhalen die we nodig hebben om beter te begrijpen wat er met China aan de hand is. Wij in het Westen bekijken China vaak scheef: communisten die kapitalisten willen zijn en het niet zo nauw nemen met mensenrechten. In De eeuw van Xi vertelt Stefan Blommaert op meeslepende wijze de verhalen die we nodig hebben om beter te begrijpen wat er met China aan de hand is. Wij in het Westen bekijken China vaak scheef: communisten die kapitalisten willen zijn en het niet zo nauw nemen met mensenrechten....

INFORMATIE

AUTEUR
Stefan Blommaert
DIMENSIE
6,97 MB
BESTANDSNAAM
De eeuw van Xi.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe moeten we reageren op de toenemende invloed van China? In De eeuw van Xi vertelt Stefan Blommaert op meeslepende wijze de verhalen die we nodig hebben om beter te begrijpen wat er met China aan de hand is. Wij in het Westen bekijken China vaak scheef: communisten die kapitalisten willen zijn en het niet zo nauw nemen met mensenrechten. De Chinese leiders halen hun neus op voor de kritiek. China is vastberaden om weer aan te knopen bij de grandeur die het in de loop van zijn lange geschiedenis verwierf. De toekomstvisie van China gaat veel verder dan het verkopen van hightech. Het land wil een militaire grootmacht worden, en een koploper in de ruimte. Het wil zijn politieke en culturele invloed wereldwijd doen gelden. Last but not least is er de Nieuwe Zijderoute, het stokpaardje van president Xi Jinping, waarmee hij in Azië, Europa en Afrika grootse infrastructuurwerken financiert en uitvoert.

Wil je het boek lezen?De eeuw van Xi in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefan Blommaert. Lezen De eeuw van Xi Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN