Geschiedenis der kerk

Geschiedenis der kerk - O.J. de Jong | Northernlights300.org

...dwerk is een volledig herschreven versie van de oorspronkelijk door H ... Geschiedenis - Gereformeerde Kerk Urk ... . Berkhof geschreven uitgave en beschrijft de kerkgeschiedenis vanaf de Vroege Kerk tot de bijzondere synode van de Nederlandse bisschoppen in 1980. Het laatste hoofdstuk gaat in op het jongste verleden. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft drie vrouwen aangesteld in verschillende bestuursfuncties. Wat is de geschiedenis van deze intrigerende religie? Het begon allemaal op 21 september 1823, toen volgens de overlevering de engel Moroni verscheen aan Joseph Smith. De Gereformeerde Kerk van Urk 1836-heden Beknopt overzicht van het ... bol.com | Geschiedenis der kerk, Berkhof | 9789026605031 ... ... . De Gereformeerde Kerk van Urk 1836-heden Beknopt overzicht van het ontstaan van de Gereformeerde Kerk van Urk De bevolking van het eiland Urk behoorde in het begin van de 19e eeuw kerkelijk tot de Nederlands Hervormde Kerk. In die tijd ontstonden er echter wel de zogenoemde gezelschappen: groe Van der Steeg leverde de tekst aan, Dick Westerveld maakte de foto's en Marja Brak zorgde voor de redactie. Met het boek in de hand kun je een wandeling door de kerk maken. Te beginnen bij de ... Geschiedenis der kerk Anders evenwel verklaarde hij zich' ten fierkfie voor een' aanhanger van den Stadhou'. der van Jezus Christus, oetuigde met een' eed,' nooit van de begrippen der Katholijke kerk te zijn' afgeweken (s), en. ‚beweerde zelfs het gezag der kerk ... Het Rationalisme had onder meer grote gevolgen voor kerk en geloof. Heersende opvattingen gingen op de helling. Er was ook tegenstand. Wat de godsdienst betreft is het piëtisme daar een belangrijk voorbeeld van. De Verlichting is niet alleen van blijvende betekenis en invloed geweest. De ontwikkeling ervan is in de loop der tijd altijd doorgegaan. Geschiedenis. Werkstuk; Reacties (0) Naar de kerk in de Middeleeuwen. De katholieke kerk speelde in de Middeleeuwen een belangrijke rol in het dagelijks leven van de mensen. Men ging vaak naar de kerk. De kerk had ook een sociale functie als ontmoetingsplaats. Daarmee laat De Jong natuurlijk in de volle breedte van de geschiedenis ieder het zijne, hij laat elke stroming in haar waarde, hoewel toch soms ook de kritische noot niet ontbreekt. Een en ander neemt niet weg dat deze ,,Geschiedenis der kerk" —juist door de brede informatie — uitstekend bruikbaar is voor cursussen, tentamens en gewoon als onderdeel van de bibliotheek....

INFORMATIE

AUTEUR
O.J. de Jong
DIMENSIE
3,84 MB
BESTANDSNAAM
Geschiedenis der kerk.pdf

OMSCHRIJVING

Dit standaardwerk is een volledig herschreven versie van de oorspronkelijk door H. Berkhof geschreven uitgave en beschrijft de kerkgeschiedenis vanaf de Vroege Kerk tot de bijzondere synode van de Nederlandse bisschoppen in 1980. Het laatste hoofdstuk gaat in op het jongste verleden.

Wil je het boek lezen?Geschiedenis der kerk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur O.J. de Jong. Lezen Geschiedenis der kerk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN