Liefste, wij zijn op reis...

Liefste, wij zijn op reis... - J. Quarles van Ufford | Northernlights300.org

...en • Quarles van Ufford • 9789057303647 • Oorlog WOII  jonge burgemeester Titel Liefste, wij zijn op reis ... Liefste, wij zijn op reis... Archieven ... ... ... ISBN 9789057303647 Auteurs J. Quarles van Ufford Prijs € 22.50 Leverbaarheid Wordt op bestelling geproduceerd Nieuwe titels kunt u bestellen of in nota laten nemen bij de boekhandel (hiernaast of hieronder). Het leven van het jonge burgemeesterspaar Van Voerst van Lynden op landgoed De Groote Scheere raakt geleidelijk in de ban van de Duitse bezetting. Liefste, wij zijn op reis... bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. Bestel Lief ... Liefste, wij zijn op reis. Op zoek Sam Voerst van Lynden ... ... . Liefste, wij zijn op reis... bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. Bestel Liefste, wij zijn op reis... van J. Quarles van Ufford. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Quarles van Ufford, Jacqueline - Liefste, wij zijn op reis. Op zoek naar Sam van Voerst van Lynden. Het leven van het jonge burgemeesterspaar Van Voerst van Lynden op landgoed De Groote Scheere raakt geleidelijk in de ban van de Duitse bezetting. Als de sfeer grimmiger wordt, ontpopt Sam van Lynden zich tot een spil van het verzet in Gramsbergen. Een maalstroom van gebeurtenissen leidt in januari 1945 tot zijn...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Quarles van Ufford
DIMENSIE
11,93 MB
BESTANDSNAAM
Liefste, wij zijn op reis....pdf

OMSCHRIJVING

Liefste, wij zijn op reis... 1e druk is een boek van J. Quarles van Ufford uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057303647 Het leven van het jonge burgemeesterspaar Van Voerst van Lynden op landgoed De Groote Scheere raakt geleidelijk in de ban van de Duitse bezetting. Als de sfeer grimmiger wordt, ontpopt Sam van Lynden zich tot een spil van het verzet in Gramsbergen. Een maalstroom van gebeurtenissen leidt in januari 1945 tot zijn arrestatie.'Liefste, Wij zijn op reis,' schrijft Sam in maart 1945 vanuit de trein aan zijn echtgenote Hanny. 'Waarschijnlijk naar Duitsland. [...] Wij zijn zoveel samen op reis geweest. Ook nu ga je in gedachten met mij mee. [...] Spoedig zien wij elkaar weer.' Als Sam na de oorlog niet terugkeert gaat Hanny naar hem op zoek.Wie was Sam van Lynden en waarheen voert zijn spoor? Dit reconstrueert zijn kleindochter zestig jaar later aan de hand van brieven, dagboeknotities en gesprekken. Vanaf zijn transport uit concentratiekamp Neuengamme vertakt zich het spoor. Wat vertellen getuigenissen uit een tijd waarin chaos en verwarring meester waren? En wat doet zijn verdwijning met de achterblijvers?Een aangrijpend verhaal, waarin Sam zelf het laatste woord krijgt.Jacqueline Quarles van Ufford is sociaal psychologe en freelance redactrice.

Wil je het boek lezen?Liefste, wij zijn op reis... in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Quarles van Ufford. Lezen Liefste, wij zijn op reis... Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN