De jezus-dynastie

De jezus-dynastie - James D. Tabor | Northernlights300.org

...e na het lezen van het boek De Jezus Dynastie van de godsdienstwetenschapper James D ... F&L / De historische Jezus #5 - forum.fok.nl ... . Tabor, die tientallen jaren archeologisch onderzoek (opgravingen en ... J. D. TABOR - NU TE KOOP - 2006 - Wat weten we eigenlijk echt van Jezus? De Bijbel leert ons dat Jezus de zoon was van Maria, een jonge vrouw die zwanger werd voor haar huwel… | Veilig & direct bestellen via Books in Belgium, de slimme keuze van meer dan 1200 boekverkopers! Get this from a library! De Jezus-dynastie : de verborgen geschiedenis van Jezus en het ontstaan van het christendom. [James D Tabor; Mireille Vroege] -- Speurtocht naar de historische Jezus, die zich ... bol.com | James D. Tabor Boeken kopen? Kijk snel! ... . [James D Tabor; Mireille Vroege] -- Speurtocht naar de historische Jezus, die zichzelf zou hebben gezien als de messias uit het Huis van David, die Israël zou bevrijden uit de onderdrukking. Op zoek naar artikelen van James D. Tabor? Artikelen van James D. Tabor koop je eenvoudig online bij bol.com Snel in huis Veelal gratis verzonden Het is Adventstijd[1]. In deze periode van het jaar heeft de komst van onze Heiland in deze wereld onze aandacht. En ja, ook de wereld kijkt mee. Velen denken na over Jezus. Ze vinden Hem een indrukwekkende figuur. Voor massa's mensen is hij een goed voorbeeld. Ook wetenschappers filosoferen over Jezus. Wat levert hun werk… James Tabor, schrijver van The Jesus Dynasty - [De Jezus Dynastie] beweert, dat zijn onlangs gepubliceerde boek "dat het verhaal van Jezus in een geheel nieuw licht presenteert. Het is geschiedenis, geen fictie". (pag. 4) Toch verklaart hij: "Geschiedenis is niet slechts een verzameling van feiten. Hier bijvoorbeeld een fragment uit de biblion recensie van het boek "De Jezus dynastie", van Tabor: quote: Hij hanteert daarbij ook de helaas tegenwoordig veel gebruikte 'Zou-het-niet zo-kunnen-zijn-dat'-methode. Een plek om te discussiëren over filosofische vragen, filosofen, religieuze vraagstukken of religie en levensbeschouwing in het algemeen. De Jezus dynastie / druk 1 by J. D. Tabor, 9789022321133, available at Book Depository with free delivery worldwide. Buy De Jezus dynastie: de verborgen geschiedenis van Jezus en het onstaan van het Christendom 01 by J.D. Tabor, M. de Vroege (ISBN: 9789071206...

INFORMATIE

AUTEUR
James D. Tabor
DIMENSIE
9,16 MB
BESTANDSNAAM
De jezus-dynastie.pdf

OMSCHRIJVING

In zijn even onthullende als controversiële onderzoek naar het leven van de historische Jezus komt de vooraanstaande bijbeldeskundige James D. Tabor tot opvallende conclusies. Jezus zou niet de zoon van Jozef zijn maar van een Romeinse soldaat. Zijn stiefvader Jozef stierf vroeg, waardoor Jezus het hoofd werd van een gezin dat bestond uit zijn zes halfbroers en -zussen en zijn moeder Maria. Jezus ontpopte zich na de dood van Johannes de Doper als een vrijheidsstrijder tegen de Romeinse bezetter. Vervolgens stelde hij, als afstammeling uit het huis van koning David, zijn (half)broers aan het hoofd van de Israëlische stammen. Na de kruisiging van Jezus zette zijn halfbroer Jakobus de ‘dynastie van Jezus’ volgens de joodse traditie voort. De apostel Paulus, die zich afzette tegen de door de halfbroers van Jezus geleide joodse Messiaanse beweging, legde uiteindelijk de basis voor het christendom als nieuwe godsdienst. Tabor maakt in zijn analyse uitgebreid gebruik van de omstreden theorie over het zogenaamde ‘Q-document’, een verloren gegaan evangelie naar Jezus dat als bron zou hebben gediend voor zowel Lucas als Matteüs. Om zijn stellingen te onderbouwen verwijst Tabor ook naar de vele historische opgravingen in Israël en gevonden aanwijzingen in zowel de bijbel als andere historische geschriften.

Wil je het boek lezen?De jezus-dynastie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur James D. Tabor. Lezen De jezus-dynastie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN