De Dikke Driek

De Dikke Driek - Driek van Wissen | Northernlights300.org

... daalt de aardlaag (de slenk), de andere kant stijgt (de horst) ... De dikke van Dale is mijn beste vriend. - Woordenboeken ... ... . Hierdoor ontstaan hoogteverschillen in het landschap, maar het heeft ook invloed op de waterhuishouding. In de jaren 90 keek ik trouw naar het televisieprogramma Binnenlandse Zaken waar -de latere Dichter des Vaderlands- Driek van Wissen een eigen rubriek 'Kritiek van Driek' had. Hierin nam hij de Nederlandse taal onder de loep, rijkelijk geïllustreerd met voorbeelden uit het nieuws, onder verschillende noemers als De Dikke van Dale is mijn beste vriend en De taal is het voertuig van de geest . De dikke Van Dale is mijn beste vriend: oudvaderlandsche lied ... Boekwinkeltjes.nl - Wissen, D. van - De Dikke Driek ... . De dikke Van Dale is mijn beste vriend: oudvaderlandsche liederen en nieuwvaderlandse woorden op strikt populair-wetenschappelijke wijze verklaard (1989) De taal is het voertuig van de geest: kleine ... Driek van Wissen is de nieuwe Dichter des Vaderlands. Een goede keus. Dries van Wijhe (Oosterwolde, 20 december 1945) bijgenaamd Dolle Dries, De Keizer van het Kerkdorp of De Boemerang is een Nederlandse marathonschaatser en wielrenner.. Biografie. Van Wijhe was twee keer Nederlands kampioen marathonschaatsen op natuurijs.In 1986 in Giethoorn en in 1991 in Ankeveen. Daarnaast werd hij tweede in 1979 in Loosdrecht, toen het kampioenschap voor het eerst werd ......

INFORMATIE

AUTEUR
Driek van Wissen
DIMENSIE
3,94 MB
BESTANDSNAAM
De Dikke Driek.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds jaar en dag voert Driek van Wissen zijn eigen eenzame strijd tegen de verloedering van het Nederlands . telkenmale wijst hij in zijn gesproken en geschreven columns de taalgebruikers op hun tekortkomingen, al troost hij hen met de gedachte dat onze taal zo onlogische in elkaar steekt dat ze het praktische nooit goed kunne doen.Opdat zijn strijd niet vergeefs moge zijn, zijn nu van Wissens beste taal beschouwingen van het vorige millennium verenigd in de dikke Driek.Zo bespreekt hij in dit boek onder andere de talloze en dubieuze neologismen die onze taal binnensluipen (van werkplek tot zwartblaffer) en de rare modewoorden die te pas en vooral te onpas worden gebruikt(zoals smoel en wensenplaatje). Ook laat hij zijn licht schijnen over brandende kwesties( zit je voor of achter de computer; ga je op of met vakantie), bewijst hij de inconsequentie van onze woordkeuze( een voetballer staat niet opgesteld, want hij ligt eruit en dus zit hij op de bank) en analyseert hij op onnavolgbare wijze onze vaderlandse liederenschat: waar is Berend Bortje nu eigelijk gebleven? Van Wissen heeft daarnaast alle verkeerde woorden en spreekwoorden uit ons taalgebied verzameld. Hij maakt onder meer duidelijk dat een arrestant welbeschouwd de persoon is die arresteert, en dat het spreekwoordelijk hol van de leeuw in werkelijkheid niet bestaat.

Wil je het boek lezen?De Dikke Driek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Driek van Wissen. Lezen De Dikke Driek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN