Moord op een onderduiker

Moord op een onderduiker - Henny Brandhorst | Northernlights300.org

...er is de titel van een boek dat zich afspeelt in Deurne ... Een verraderlijke moord - Brabants Erfgoed ... .. In Moord op een onderduiker schetst historicus Henny Brandhorst de toedracht van de dood van Erwin Michael Joseph.Tevens doet hij verslag van de speurtocht naar de oorlogsgeheimen van zijn vader, Henk Brandhorst, de man uit Kockengen die na de oorlog tot zes jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor de moord op ... De moord op Pieter Hoppen was een liquidatie tijdens de Tweede Wereldoorlog, op 16 juli 1943, van een jeugdige onderduiker uit Rotterdam, uitgevoerd door een lokale verzetsgroep die hem verdacht van collaboratie met de Duitse bezetter. In Moord op een onderduiker schetst historicus Henny ... Moord op een onderduiker - eBook… - voor €9,99 ... . In Moord op een onderduiker schetst historicus Henny Brand-horst de toedracht van de dood van Michael. Tevens doet hij verslag van de speurtocht naar de oorlogsgeheimen van zijn vader, Henk Brandhorst, de man die na de oorlog tot zes jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor de moord op Michael. In een hoekje van de begraafplaats van de Nederlands-hervormde kerk in Deurne ligt het graf van een Duits-Joodse jongen: Erwin Michael Joseph, die in september van het jaar 1942, een week voor zijn zeventiende verjaardag, in de bossen bij Deurne werd verm Moord op een onderduiker | ISBN 9789057308970 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Moord op een onderduiker bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. Op de deksteen van het graf staat een Engelse tekst, waarvan de Nederlandse vertaling luidt: ''Joodse vluchteling voor het nazisme vermoord door mannen die bescherming beloofden. Zijn ouders bleven in leven, ondergedoken bij plaatselijke inwoners.''In Moord op een onderduiker schetst historicus Henny Brandhorst de toedracht van de dood van Michael. Hét Joods Educatief Centrum in Nederland, cursussen, lezingen, workshops, culturele activiteiten en meer. Voor iedereen met interesse in het Jodendom. Een brief die in 2015 tevoorschijn kwam uit de nalatenschap van de gezusters Heikens heeft waarschijnlijk de moord op onderduiker Jacob de Vries in Eelde opgelost. De Vries overleed op vrijdag 13 april 1945, de dag dat Eelde werd bevrijd. Nooit was precies duidelijk hoe hij om het leven gekomen is. Moord op een onderduiker bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. Op 16 september 1942 tijdens de Tweede Wereldoorlog speelt zich in de bossen bij Deurne een drama af. De Joodse onderduiker Michael Joseph wordt vermoord door het verzet. De 16-jarige jongen, die ... Moord op een onderduiker De Deurnse moordzaak en andere oorlogsgeheimen Henny Brandhorst. Het boek dat Brandhorst heeft geschreven is bijzonder omdat hij niet alleen naar de omstandigheden van de...

INFORMATIE

AUTEUR
Henny Brandhorst
DIMENSIE
10,44 MB
BESTANDSNAAM
Moord op een onderduiker.pdf

OMSCHRIJVING

In een hoekje van de begraafplaats van de Nederlands-hervormde kerk in Deurne ligt het graf van een Duits-Joodse jongen: Erwin Michael Joseph, die in september van het jaar 1942, een week voor zijn zeventiende verjaardag, in de bossen bij Deurne werd vermoord. Op de deksteen van het graf staat een Engelse tekst, waarvan de Nederlandse vertaling luidt: 'Joodse vluchteling voor het nazisme vermoord door mannen die bescherming beloofden. Zijn ouders bleven in leven, ondergedoken bij plaatselijke inwoners'. In Moord op een onderduiker schetst historicus Henny Brand-horst de toedracht van de dood van Michael. Tevens doet hij verslag van de speurtocht naar de oorlogsgeheimen van zijn vader, Henk Brandhorst, de man die na de oorlog tot zes jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor de moord op Michael. Tijdens zijn zoektocht ontdekte hij dat zijn vader niet alleen een actieve rol speelde in het gewapend verzet, maar ook betrokken was bij meerdere vlucht- en onderduikpogingen van Joden die wilden ontsnappen aan deportatie. Sommige van die pogingen waren succesvol, andere kenden een minder goede afloop, met de gruwelijke dood van een 16-jarige jongen als tragisch dieptepunt. Hoe heeft het zover kunnen komen? Dat is de centrale vraag waarop dit boek een antwoord wil geven.

Wil je het boek lezen?Moord op een onderduiker in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henny Brandhorst. Lezen Moord op een onderduiker Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN